Ηλεία

Συγκινητική ανταπόκριση στην χθεσινή Εθελοντική Αιμοδοσία του 6ου Δημ. Σχολείου Πύργου

«Χαρίζουν ζωή και χαρά με το αίμα τους»
Ακούστε το άρθρο

Ο κόσμος το τελευταίο διάστημα δείχνει ολοένα και μεγαλύτερη ανταπόκριση σε δράσεις εθελοντικών αιμοδοσιών, με τα μηνύματα κατά καιρούς να έχουν ευαισθητοποιήσει πλήθος πολιτών.

Ένα τέτοιο χαρακτηριστικό παράδειγμα ήταν και η παρουσία αρκετών πολιτών στο κάλεσμα του 6ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου, το οποίο διοργάνωσε επιτυχημένη εθελοντική αιμοδοσία χθες στο φουαγιέ του Συνεδριακού Κέντρου της ΠΕ Ηλείας, σε συνεργασία με το Σταθμό Αιμοδοσίας του Γ.Ν. Ηλείας.

Η παρουσία του κόσμου ήταν συγκινητική, καταφέρνοντας να συγκεντρωθούν 35 φιάλες αίματος. Να σημειωθεί ωστόσο πως υπήρξαν και αρκετοί εθελοντές αιμοδότες που έσπευσαν να δώσουν νωρίτερα αίμα στο Σταθμό Αιμοδοσίας του Γ.Ν. Ηλείας, προκειμένου να συμμετέχουν στο «1ο RUN PYRGOS».

«Χαρίζουν ζωή και χαρά με το αίμα τους»

Η υπεύθυνη του Τμήματος Αιμοδοσίας του Γ.Ν. Ηλείας Έλσα Ζαχαριαδάκη, εστίασε αρχικά στην μεγάλη προσέλευση εθελοντών αιμοδοτών όχι μόνο του συλλόγου του 6ου Δημοτικού, αλλά και με αιμοδότες από τον Ελαιώνα που διαμένουν στον Πύργο ή που δεν ανήκουν σε κάποιο σύλλογο.

Η παρουσία τους, όπως επεσήμανε, είναι άκρως σημαντική αφού χαρίζουν ζωή και χαρά με το αίμα τους, δείχνοντας με αυτό τον τρόπο την έμπρακτη στήριξή τους σε όσους έχουν ανάγκη. Πρόσθεσε δε πως με την πράξη αυτή οι αιμοδότες μεταφέρουν το μήνυμα της εθελοντικής αιμοδοσίας στην νεότερη γενιά, ενώ υποστήριξε πως η κατάσταση στο σταθμό αιμοδοσίας είναι δύσκολη καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και οι ανάγκες είναι καθημερινές. Επικεντρώθηκε στις περιπτώσεις που χρειάζονται αίμα, δίχως να συμπεριλαμβάνει τα τροχαία που αποτελούν κάτι έκτακτο, ενώ τέλος σημείωσε πως οι επόμενες αιμοδοσίες είναι το ερχόμενο Σάββατο 14 Μαΐου στο 1ο Γυμνάσιο Πύργου και την Κυριακή 15 Μαΐου στα Καβάσιλα.

«Ένα υπέροχο μήνυμα αγάπης»

Από την πλευρά της, η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 6ου Δημοτικού Νικολέτα Βλαχοπούλου τόνισε πως ελάχιστος χρόνος μπορεί να αποδείξει την έμπρακτη αγάπη προς τους συμπολίτες.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, νέοι γονείς του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων καθώς και κάποιοι των οποίων τα παιδιά πήγαιναν παλαιότερα στο σχολείο, βρέθηκαν στο σημείο δίνοντας ένα υπέροχο μήνυμα αγάπης. Παράλληλα, σχολίασε στατιστικά στοιχεία που δείχνουν ότι η χώρα έχει μικρά ποσοστά αυτονομίας σε αίμα. Για το λόγο αυτό, έθεσε ως στόχο την καλλιέργεια του μηνύματος της προσφοράς στα παιδιά ως τρόπο ζωής, ενώ τέλος τόνισε πως όλοι πρέπει να είναι ευγνώμονες που μπορούν να δίνουν αυτό το υπέρτατο δώρο ζωής.

«Ύψιστο καθήκον η εθελοντική προσφορά αίματος»

Ο διαχειριστής της Τράπεζας Αίματος του 6ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου Γιάννης Μαστρογιαννόπουλος, επεσήμανε πως πρόκειται για την πρώτη αιμοδοσία εντός του 2022 και 37η συνολικά για την ιστορία του συλλόγου.

Χαρακτήρισε ως ύψιστο καθήκον την Εθελοντική προσφορά αίματος, Αφού πλέον οι ανάγκες Για αίμα είναι καθημερινές. Κλείνοντας, σημείωσε πως όλοι θα πρέπει να δείχνουν την απαραίτητη ευαισθησία για το θέμα αυτό, ενώ ευχαρίστησε και τα ΜΜΕ Για την προβολή Που ενισχύει σημαντικά αυτές τις δράσεις.

Όλη η επικαιρότητα