Ηλεία Μουσική

Συγκινητική μουσική βραδιά στην Ολυμπία – Ο Γιώργος Τσάκωνας τραγούδησε για τον Σωτήρη

Ακούστε το άρθρο

Μια όμορφη μουσική βραδιά, με τον ταλαντούχο ερμηνευτή Γιώργο Τσάκωνα, διοργάνωσαν οι υπεύθυνοι του Φεστιβάλ Αρχαίας Ολυμπίας, στη μνήμη του Σωτήρη Μιχαλόπουλου, του 24χρονου εθελοντή του Φεστιβάλ από το Πελόπιο, που έχασε τη ζωή του τον Αύγουστο του 2017, σε τροχαίο δυστύχημα. Μια βραδιά, όπως θα την ήθελε ο ίδιος.

Ο Σωτήρης, έχασε τη «μάχη» για τη ζωή, στις 31 Αυγούστου, στη ΜΕΘ Αγρινίου όπου και νοσηλεύτηκε μετά από τροχαίο ατύχημα που συνέβη -και τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι – το απόγευμα της 22ας Αυγούστου, λίγο πριν μεταβεί στο Θέατρο «Φλόκα».

Δεν θα τον ξεχάσουμε

Ο Σωτήρης, για πολλά χρόνια ήταν από τους βασικούς συντελεστές του Φεστιβάλ με την εθελοντική του δράση, και ξεχώριζε για την αγάπη του και την άνευ όρων προσφορά του. Γι’ αυτό και οι άνθρωποι του Φεστιβάλ, θέλησαν να πουν στην οικογένεια του ένα ευχαριστώ. «Δεν θέλουμε να είναι ένα…μνημόσυνο. Θέλουμε να είναι σαν ένα δώρο για τη γιορτή του, γιατί πάντα θα τον θυμόμαστε», είπε ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Άρης Παναγιωτόπουλος. «Θέλουμε να μας υπολογίζεται σαν οικογένεια σας. Όπως ήταν και ο Σωτήρης για την οικογένεια του Φεστιβάλ», είπε ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής Βασίλης Καψής, απευθυνόμενος στην οικογένεια και τους συγγενείς του Σωτήρη που συγκινημένοι παρακολούθησαν τη μουσική βραδιά και τα μάτια τους πλημμύρισαν από δάκρυα όταν προβλήθηκε ένα ολιγόλεπτο βίντεο με φωτογραφίες που ο Σωτήρης, με τους αγαπημένους τους καλλιτέχνες που είχαν περάσει από το Φεστιβάλ.

Η βραδιά, ήταν όπως θα την ήθελε ο ίδιος. Με μουσική και τραγούδι προσεκτικά επιλεγμένα – κάποια από τα οποία είχαν μια γλυκιά μελαγχολία – που ερμήνευσε ο ταλαντούχος νεαρός καλλιτέχνης Γιώργος Τσάκωνας (σ.σ ξεχώρισε με την εμφάνισή του στην εκπομπή μουσικών ταλέντων του ΑΝΤ1 «Rising Star») που συμμετείχε σ’ αυτή τη βραδιά εθελοντικά, χωρίς αμοιβή, όπως και οι υπόλοιποι συντελεστές, οι Βασίλης Ταμποτέλης (Ντραμς), Κωνσταντίνος Σπυρόπουλος (Μπουζούκι), Διονυσία Παναγιωτόπουλου (Κιθάρα) και ο Ανδρέας Ζέζας (Ηχοληψία- Φωτισμοί), τους οποίους το κοινό – συγγενείς και φίλοι του Σωτήρη, φίλοι του Φεστιβάλ, αλλά δεκάδες Ηλείοι, θαυμαστές του Γιώργου Τσάκωνα – χειροκρότησε δυνατά για την όμορφη βραδιά που παρουσίασαν.

Όλη η επικαιρότητα