Ηλεία

Το συγκινητικό αντίο του Δημάρχου Ήλιδας στον Γιώργο Μανωλόπουλο

Ακούστε το άρθρο

Ο ΕΠΙΚΗΔΕΙΟΣ ΛΟΓΟΣ

ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΗΛΕΙΟ – ΑΜΑΛΙΑΔΙΤΗ

Δεν είναι εύκολο να αποχαιρετάς έναν φίλο. Ποτέ δεν ήταν.

Δεν είναι εύκολο να αποχαιρετάς έναν αφοσιωμένο Δημότη. Ποτέ δεν ήταν.

Δεν είναι εύκολο να αποχαιρετάς έναν Κύριο με κεφάλαιο «Κ». Ποτέ δεν ήταν.

Όμως, το έφερε η μοίρα, να πράξω σαν Δήμαρχος της πόλης και σαν φίλος, το δύσκολο καθήκον.

Να χαιρετήσω, εκ μέρους της πόλης που αγάπησε και τον αγάπησε, έναν από τους πιο διακεκριμένους συμπολίτες, τον φίλο Γιώργο Μανωλόπουλο.

Στα μέσα της δεκαετίας του 1960, όταν η Αμαλιάδα είχε την εικόνα μιας επαρχιακής μικρής πόλης, ο Γιώργος Μανωλόπουλος, επέστρεψε από την Γερμανία, φέρνοντας μαζί του, πέρα από τις λαμπρές σπουδές του, μια πελώρια αγάπη για τον τόπο του.

Γύρισε με την αξιαγάπητη σύζυγό του Ρεβίτα, έχοντας ένα πολύ συγκεκριμένο όραμα. Να δημιουργήσει την οικογένειά του, σε μια πόλη καλοφτιαγμένη, ποιοτική, λειτουργική και όμορφη.

Η Ρεβίτα έφερε την χαρά και την απλόχερη αγάπη και ο Γιώργος την επιστήμη, την κατασκευαστική στιβαρότητα και συνδημιούργησε, ουσιαστικά, τον κλάδο των κατασκευών στην ευρύτερη περιοχή. Και οι δύο μαζί, ευτύχησαν να μας χαρίσουν και μια δημιουργική συνέχεια μέσα από την όμορφη οικογένειά τους. Ευτύχησαν να δουν τα παιδιά τους να ομορφαίνουν την πόλη.

Αλέξη, Θωμά, Μάρκο, ευτυχίσατε να έχετε έναν σημαντικό Πατέρα. Αγαπητή Ρεβίτα, ευτύχισες να έχεις σύζυγο ένα κοσμαγάπητο και σεβαστό άνθρωπο.

Αγαπητοί συμπολίτες, εμείς είχαμε την καλή τύχη να έχουμε έναν συμπολίτη που υπηρέτησε την Ήλιδα και την Ηλεία με πάθος. Με ανιδιοτέλεια. Με αγάπη. Με όραμα.

Αγαπητοί συμπολίτες, ο Γιώργος Μανωλόπουλος που αποχαιρετούμε σήμερα, ανήκει στην σπάνια κατηγορία των ανθρώπων που ανταπέδωσαν την εμπιστοσύνη της κοινωνίας. Που υπήρξε συνεπής στις ιδέες του, αλλά και συνεργάσιμος με όλους όταν επρόκειτο για το Δημόσιο και το Δημοτικό συμφέρον.

Φίλε Γιώργο.

Έχοντας τη βεβαιότητα ότι μας ακούς και μας βλέπεις, ξεκινώντας το μακρύ ταξίδι, θέλω να σου απευθύνω ένα εγκάρδιο χαιρετισμό από όλους μας.

Ξέρω πως θα χαμογελάς με εκείνο το χαρακτηριστικό χαμόγελο, καμαρώνοντας την σύζυγο, τα παιδιά και τα εγγόνια σου.

Γιατί άφησε έργο και καλούς και δημιουργικούς συνεχιστές του έργου σου.

Γιατί ξέρεις πως κράτησες, μέχρι το τέλος, το ακέραιο, το πιο σημαντικό σου κεφάλαιο. Την αξιοπρέπεια. Τον σεβασμό όλων μας.

Ξέρω πως φεύγεις ικανοποιημένος και δικαιωμένος.

Καλό ταξίδι.

Εδώ είμαστε όλοι.

Κοντά σου.

Το έργο και οι αξίες σου, θα σε κρατούν ζωντανό στην μνήμη και στην καρδιά μας.

Σ’ ευχαριστούμε που υπήρξες ανάμεσά μας.

Καλό ταξίδι. Η Αμαλιάδα, η Ήλιδα, η Ηλεία σε αποχαιρετούν με αγάπη.

Διαβάστε ακόμη

Αμαλιάδα: Απεβίωσε ο Γεώργιος Μανωλόπουλος

Όλη η επικαιρότητα