Ελλάδα

Συγκλονιστικά αποσπάσματα από την ομολογία του πατροκτόνου στη Ζάκυνθο: «Δεν άντεξα, με βασάνιζε από την κούνια» (VIDEO)

Ακούστε το άρθρο

Στο φως έρχονται αποσπάσματα από την ομολογία του 26χρονου πατροκτόνου στη Ζάκυνθο ο οποίο κρίθηκε προφυλακιστέος.

Ο 26χρονος περιέγραψε με λεπτομέρειες τον εφιάλτη που ζούσε για χρόνια δίπλα στον πατέρα του τον οποίο όπως είπε σκότωσε γιατί κακοποιούσε τον ίδιο και τα αδέλφια του.

Ο 26χρονος ισχυρίστηκε πως το τελευταίο διάστημα είχαν ενταθεί οι εκβιασμοί και οι απειλές από τον πατέρα του πως θα τον σκοτώσει εάν δεν τον βοηθούσε να ικανοποιήσει τις ορέξεις του.

«Ακόμη και πριν από μία εβδομάδα, μου έλεγε ότι θα με σκοτώσει εάν δεν πάω τη μητέρα μου και πρώην σύζυγό του ή την ετεροθαλή αδελφή μου σε εκείνον με σκοπό την σεξουαλική συνεύρεση. Δεν άντεξα», υποστήριξε στην απολογία του.

Ο 26χρονος περιέγραψε επίσης πως η κακοποίηση ήταν η καθημερινότητά του από τα παιδικά του χρόνια.

«Ήρθε ένα βράδυ στο κρεβάτι που κοιμόμουν μόνος μου. Ήταν η αρχή. Ήθελε να κοιμόμαστε στο ίδιο κρεβάτι γυμνοί», φέρεται να είπε.

«Κλονίστηκα μια μέρα που η εννιάχρονη αδερφή μου μου παραπονέθηκε πως πονάει στα γεννητικά της όργανα. Και τότε αμέσως σκέφτηκα ότι θα κάνει τα ίδια και σε εκείνη. Από τότε αποφάσισα πως αυτό το τέρας δεν θα πρέπει να συνεχίσει να ζει και να κάνει τα αδερφάκια μου να υποφέρουν φρικτά. Ήταν πλέον θέμα χρόνου να τον σκοτώσω…», πρόσθεσε.

Ο 26χρονος περιέγραψε και τη στιγμή που έστρεψε το όπλο προς τον πατέρα του και τον δολοφόνησε, «ο πατέρας μου καθόταν στη θέση του οδηγού ανυποψίαστος, ήταν βράδυ και δεν είχε καταλάβει πως ήμουν καμουφλαρισμένος. Τον πυροβόλησα αμέσως από το τζάμι της πόρτας του, μόλις άκουσε τα βήματά μου και γύρισε να με δει. Τον πυροβόλησα συνολικά 3 φορές στο πρόσωπο, στην καρδιά και στον ώμο».

Μόλις ολοκληρώθηκε η διαδικασία ο δικηγόρος του Παναγιώτης Κεφαλληνός, δήλωσε πως «ήταν μια συγκλονιστική από άποψη περιεχομένου απολογία» και ότι ο ίδιος είναι απόλυτα ικανοποιημένος από τον πελάτη του.

Ο 26χρονος που ομολόγησε ότι δολοφόνησε το βράδυ της Κυριακής 27ης Μαΐου τον 70χρονο ημεδαπό πατέρα του, στην άκρη του δρόμου, στην περιοχή Αη Λιάς Βολιμών Ζακύνθου.

Υποστήριξε πως το κίνητρό του, ήταν κακοποίηση του, σεξουαλική και όχι μόνο, όπως και των δύο ανήλικων ετεροθαλών αδελφιών του, ενός 7χρονου αγοριού και ενός 10χρονου κοριτσιού καθώς και της μεγαλύτερης ετεροθαλούς αδελφής του (σύμφωνα με πληροφορίες, ηλικίας 30 ετών), από τον πρώτο γάμο της Αλβανικής καταγωγής, μητέρας του.

Συγγενείς, μεταξύ αυτών και ο μικρότερος αδελφός της 30χρονης-και ετεροθαλής αδελφός του δράστη, επίσης, ο ημεδαπός πατριός του, από τον τελευταίο γάμο της μητέρας του, καθώς και γνωστοί, συμμαθητές, φίλοι και συγχωριανοί του είχαν συγκεντρωθεί έξω από το δικαστήριο και τον υποδέχτηκαν με χειροκροτήματα.

Να σημειωθεί, ότι, στην ανακριτική διαδικασία και πριν την ομολογία του 26χρονου, έδωσαν κατάθεση, ένας πολίτης  ο οποίος έχει κάνει ανώνυμη καταγγελία στο «Χαμόγελο του Παιδιού», καθώς και η μεγαλύτερη ετεροθαλής αδελφή του.

Ο δικηγόρος του 26χρονου, μιλώντας για ένα παιδί με ευθύτητα και ειλικρίνεια που μόνο θετική εντύπωση προκάλεσε σε όλους, υποστήριξε, πως, κατόπιν όλων αυτών και με την αξιολόγηση που θα κάνει η δικαιοσύνη, αλλά και με την αξιοποίηση σχετικών διατάξεων του ποινικού κώδικα, ο πελάτης του, θα τύχει της ανάλογης αντιμετώπισης, στις δίκες που θα ακολουθήσουν και σε ότι αφορά την έκτιση της ποινής του.

Αναφέρθηκε επίσης στην ανακοίνωση από το «Χαμόγελο του Παιδιού», που μεταξύ άλλων γνωστοποιεί την ύπαρξη τριών καταγγελιών για την συγκεκριμένη υπόθεση, με ταυτόχρονη ενημέρωση των αρμόδιων αρχών, οι οποίες, στο βαθμό που δεν έπραξαν τα δέοντα, και όπως είπε ο δικηγόρος προκύπτει ένα θέμα για περαιτέρω διερεύνηση.

Τέλος, να αναφερθεί ότι σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες της ΕΡΤ Ζακύνθου και η μητέρα του δράστη είχε υποστεί την ανάρμοστη συμπεριφορά του 70χρονου και μάλιστα όταν κάποια στιγμή τέθηκε θέμα να προβεί σε σχετική καταγγελία, δεν προχώρησε σε αυτή την ενέργεια, αφού απειλήθηκε από τον σύζυγό της.

Πηγή: www.lifo.gr

Όλη η επικαιρότητα