Ηλεία

«Συγκλονιστική» προσφορά από τη Μητρόπολη στο Γενικό Νοσοκομείο Ηλείας

Δημόσιες ευχαριστίες προς τη Μητρόπολη Ηλείας για την παραχώρηση του κτιρίου του νέου Γηροκομείου «Ο Άγιος Κυπριανός και Ιουστίνη» στο Πελόπιο προκειμένου σε αυτό να λειτουργήσει το «Κέντρο Ημέρας για παιδιά, εφήβους και νέους με διαταραχές αυτιστικού φάσματος», εξέφρασε μέσω συνέντευξης τύπου χθες στο γραφείο του ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας Κώστας Διαμαντόπουλος.

Ο κ. Διαμαντόπουλος στο ξεκίνημα της δήλωσής του χαρακτήρισε την προσφορά της Μητρόπολης «συγκλονιστική», τονίζοντας πως ποτέ σα διοίκηση δεν έπαψε να έχει όνειρα και να καταβάλει κάθε προσπάθεια προκειμένου να υλοποιηθούν. Με την παραχώρηση χρήσης ενός σύγχρονου κτιρίου όπως αυτό, εκτιμά πως ενδυναμώνεται το αίτημα που θα υποβληθεί στο Υπουργείο Υγείας για έγκριση σκοπιμότητας.

Ο κ. Διαμαντόπουλος εστίασε στη συνέχεια στο κτίριο αυτό των 680 τμ., που θα καλύπτει πλήρως τις προδιαγραφές για τη συγκεκριμένη χρήση. Από τη συνεδρίαση του ΔΣ την Πέμπτη έχει οριστεί επιτροπή που θα εκπονήσει τη μελέτη σκοπιμότητας, ενώ αναμένεται να ζητηθεί η συνδρομή του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας σε τεχνικό επίπεδο με διάθεση Πολιτικού Μηχανικού. Ήδη έχει υπάρξει θετική ανταπόκριση από το δήμο με προσωπική επιστολή του Δημάρχου προς το Μητροπολίτη Ηλείας, ενώ με καλό μάτι βλέπει το έργο και ο πρόεδρος του Πελοπίου που ήταν παρών στην αυτοψία της 6ης Νοεμβρίου.

Το εγχείρημα αυτό αναμένεται να συμβάλει στην αποκατάσταση, εκπαίδευση και δημιουργική απασχόληση παιδιών, εφήβων και νέων με διαταραχές αυτιστικού φάσματος. Ο κ. Διαμαντόπουλος θέλησε να αναφερθεί με νούμερα για τα Κέντρα Ημέρας, τονίζοντας πως τώρα υπάρχουν συνολικά 14, εκ των οποίων τα 3 απευθύνονται σε ενήλικες, τα 9 σε παιδιά και εφήβους και μόλις 2 σε παιδιά εφήβους και νέους. Στόχος των κέντρων είναι η βελτίωση δεξιοτήτων και η αποτροπή της κοινωνικής απομόνωσης των ατόμων αυτών, με τον κ. Διαμαντόπουλο να ονειρεύεται τη μετατροπή του κτιρίου σε χώρο ολοκληρωμένης παρέμβασης με «ανοιχτές» τις πόρτες στην κοινωνία.

Επιπρόσθετα, χαρακτήρισε ως χρέος της επόμενης Διοίκησης τη συνέχιση και ολοκλήρωση της συγκεκριμένης προσπάθειας, ενώ εστίασε και στους σαράντα μήνες που βρίσκεται στη διοίκηση του ΓΝ Ηλείας, κατά τους οποίους κατάφερε να κάνει αρκετά σημαντικά έργα που θα μείνουν ως παρακαταθήκη για τις επόμενες διοικήσεις.

Όλη η επικαιρότητα