Ελλάδα

Συγκλονίζει η αδελφή της Σοφίας Μαυρίκου: Το’ πε και το’ κανε…

Ακούστε το άρθρο

Η κατάρα της οικογένειας Μαυρίκου – Ο θάνατος της κόρης σε ηλικία 15 ετών, το φρικτό δυστύχημα με θύμα τον δημοσιογράφο- εκδότη Παναγιώτη Μαυρίκο και η «βουτιά» θανάτου της μητέρας με τον άλλο της γιο στο Νέο Μώλο Δραπετσώνας

«Το πε και τό κανε… Δεν έχω τίποτα άλλο να σας πω…» Η φωνή της αδελφής της Σοφίας Μαυρίκου δηλώνει τον θρήνο και την απελπισία μετά την τραγική κατάληξη. Η αδελφή της και ο 53χρονος ανιψιός της ανασύρθηκαν νεκροί από τη θάλασσα στην περιοχή του Νέου Μώλου της Δραπετσώνας.

Στο ισόγειο διαμέρισμα όπου ζούσαν η Σοφία και ο Θεόδωρος Μαυρίκος, στη Δραπετσώνα τίποτα δεν μαρτυρούσε το απόγευμα σήμερα τη νέα τραγωδία. Τα παντζούρια ανοιχτά, η βεράντα περιποιημένη. Η 75χρονη Σοφία Μαυρίκου είχε ζήσει απανωτές τραγωδίες και είχε ζήσει για να κηδεύσει τα δύο από τα τρία της παιδιά και να κηδευτεί και εκείνη τελικά, μαζί με τον πρωτότοκό της.

Η κατάρα της οικογένειας Μαυρίκου εκδηλώθηκε πριν από χρόνια, όταν η μοναχοκόρη της σε ηλικία μόλις δεκαπέντε χρονών πέθανε από καρκίνο. Ο μεγαλύτερος γιος, ο Θοδωρής, όπως αποκάλυψε σήμερα ο ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας αντιμετώπιζε από μικρή ηλικία σοβαρά προβλήματα ψυχιατρικής φύσης. Τον Ιούνιο του 2016 ήρθε το ακόμη μεγαλύτερο χτύπημα για την οικογένεια, όταν στο φλεγόμενο αυτοκίνητό του, στην Αττική οδό, απανθρακώθηκε, στα 42 του χρόνια ο Παναγιώτης Μαυρίκος, δημοσιογράφος- εκδότης, που στήριζε όλη την οικογένεια. Ο πατέρας του δεν άντεξε και λίγο καιρό αργότερα πέθανε. Η Σοφία Μαυρίκου προσπάθησε να σταθεί όρθια. Ο πόνος για τον χαμό του γιου της και το γεγονός ότι η ίδια δεν αποδέχθηκε ποτέ ότι ήταν δυστύχημα, την βύθισαν στην απελπισία και την κατάθλιψη. Τα οικονομικά προβλήματα ήρθαν να επιδεινώσουν την κατάσταση. Ωσπου σήμερα, η Σοφία Μαυρίκου μπήκε στο αυτοκίνητό της, μαζί με τον γιο της και τα δυο τους σκυλιά. Εφτασε στον Νέο Μώλο της Δραπετσώνα και πάτησε το γκάζι… «Το ‘πε και το’ κανε», είπε αργότερα στους δημοσιογράφους που βρέθηκαν στο σπίτι της, η αδελφή της.

IMG_7547

via 

Όλη η επικαιρότητα