Ελλάδα

Συγκλονίζει η μητέρα της 8χρονης: «Ελπίζω σε ένα θαύμα»

Ακούστε το άρθρο

Για έκτη μέρα δίνει μάχη για τη ζωή η μικρή Αλεξία στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Αγλαΐα Κυριακού. Η κατάστασή της παραμένει σταθερά κρίσιμη, καθώς η 8χρονη είναι διασωληνωμένη σε βαθιά καταστολή και τα επόμενα 24ωρα θα είναι καθοριστικά για την πορεία της υγείας της σύμφωνα με τους γιατρούς.

Υπενθυμίζουμε ότι η 8χρονη Αλεξία χτυπήθηκε στο κεφάλι από αδέσποτη σφαίρα ανήμερα του Πάσχα στις Θεσπιές της Θήβας.

Τα λόγια της μητέρα της, που βρίσκεται συνεχώς στο πλευρό της, είναι συγκλονιστικά:

«Είναι σε κώμα, τη χαϊδεύω, τη φιλάω, την κοιτάζω. Τι να καταλάβει το παιδί, είναι σε κώμα. Προσεύχομαι κάθε μέρα στο Θεό ελπίζοντας σε ένα θαύμα».

Η οργή του πατέρα: «Έπρεπε να είχε πάει φυλακή ο δράστης»

Το ξέσπασμα του πατέρα της 8χρονης Αλεξίας προκάλεσε η απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα να αφεθεί ελεύθερος ο 54χρονος που ευθύνεται για τον σοβαρό τραυματισμό της κόρης του.

Μόλις έγινε γνωστή η απόφαση, ο πατέρας της Αλεξίας, που βρίσκεται συνεχώς έξω από την εντατική, δεν έκρυψε την οργή και την απογοήτευσή του: «Είμαι έξαλλος με την απόφαση της δικαιοσύνης. Αυτός ο άνθρωπος έπρεπε να είχε πάει στη φυλακή, δεν έπρεπε να μπορεί να κυκλοφορεί ελεύθερος. Έπρεπε να τον προφυλάκιζαν, αν όχι από σεβασμό για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το παιδί μου, τουλάχιστον για να παραδειγματιστούν και όλοι οι υπόλοιποι που γιορτάζουν με πυροβολισμούς».

Πιο δίπλα η μητέρα της μικρής Αλεξίας είπε μόνο δυο κουβέντες: «Ας ήταν καλά το παιδί μου και δεν θα με ένοιαζε τίποτα άλλο».

Νωρίτερα ο πατέρας της Αλεξίας είχε μάθει για τη συγγνώμη του 54χρονου προσερχόμενος στις εισαγγελικές αρχές. «Δεν μπορώ να συγχωρέσω τον δράστη. Ας τον συγχωρέσει ο Θεός. Θα τον συγχωρούσα μόνο αν εμφανιζόταν μόνος του και δεν προσπαθούσε να στείλει το όπλο στην Αθήνα», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open και πρόσθεσε: «Η συμπεριφορά του δείχνει πως δεν είναι σωστός άνθρωπος. Φέρθηκε πολύ άσχημα».

Ο δράστης θέλει να συναντήσει την οικογένεια της Αλεξίας

Ο 54χρονος άνδρας προσήχθη ενώπιον της ανακρίτριας χτες το μεσημέρι. Μετά από οργανωμένο σχέδιο των αστυνομικών της Βοιωτίας μεταφέρθηκε από την πίσω πόρτα της αστυνομικής διεύθυνσης όπου και κρατούνταν, προκειμένου να αποφύγει τις τηλεοπτικές κάμερες και να οδηγηθεί στο δικαστικό μέγαρο για την απολογία του.

«Είμαι συντετριμμένος. Το μόνο πράγμα που με νοιάζει αυτή τη στιγμή είναι να γίνει καλά η μικρή Αλεξία. Δε φανταζόμουν ποτέ ότι από αυτό τον πυροβολισμό θα μπορούσε να προκληθεί τέτοιο ατύχημα. Ποτέ δεν έκρυψα το όπλο. Εγώ ο ίδιος υπέδειξα στους αστυνομικούς που βρίσκεται το όπλο» , είπε στην απολογία του ο 54χρονος.

«Το όπλο μου ήταν πάντα στο σπίτι μου , στο Περιστέρι. Όταν μου είπε η αστυνομία ότι υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να έχει γίνει το ατύχημα αυτό από ένα περίστροφο, αμέσως τους είπα: «ελάτε μαζί μου, να σας οδηγήσω στο όπλο». Κάθε χρόνο το έχουμε σαν έθιμο στα χωριά αυτά να πυροβολούμε στον αέρα και δε μπορούσα ποτέ να διανοηθώ ότι θα γίνει αυτό το κακό. Η βολή πίστευα ότι θα πάει στα χωράφια που χωρίζουν τα δυο χωριά». Σύμφωνα με το δικηγόρο του, κ. Στεφανάκη ο 54χρονος είναι συντετριμμένος και θα αναζητήσει να έρθει γρήγορα σε επικοινωνία με την οικογένεια της Αλεξίας.

Πηγή: in.gr

Όλη η επικαιρότητα