WEB tv Ελλάδα

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες των κατοίκων της Βρίσας: Εγκλωβιστήκαμε με την γυναίκα μου στα ερείπια (VIDEO)

Ακούστε το άρθρο

Τρίτη ημέρα μετά τον φονικό σεισμό των 6,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και οι κάτοικοι του χωριού Βρίσα στη Μυτιλήνη προσπαθούν να συνέλθουν όσο αυτό είναι δυνατό. Μηχανικοί που βρίσκονται στο χωριό ελέγχουν ποια σπίτια πρέπει να κατεδαφιστούν και ποια είναι κατοικήσιμα.

Σταύρος Παρασκευάς: Να προσπαθήσουμε όλοι να το επαναφέρουμε στην προγενέστερη κατάστασή του

Ένας από τους κατοίκους που το σπίτι του δεν έπαθε σοβαρές ζημιές είναι ο κ. Σταύρος Παρασκευάς, ο οποίος ήρθε από την Αθήνα για να δει τις ζημιές. Όπως είπε στο protothema.gr ετοιμαζόταν να βαφτίσει την εγγονή του στο χωριό. Μάλιστα είχε κλείσει ορχήστρα, είχε πληρώσει κέτερινγκ και είχε προσκαλέσει 200 άτομα για τα βαφτίσια.

O κ. Σταύρος Παρασκευάς μπροστά στο σπίτι του  

Υπολόγιζε όμως χωρίς τον εγκέλαδο. «Θα βαφτίζαμε την εγγονή μου με καλεσμένους 200 άτομα και όλο το χωριό. Δυστυχώς όμως όλα αναβάλλονται».

Ο κ. Τάκης ήταν από τους τυχερούς. Βρισκόταν μέσα στο σπίτι του όταν έγινε ο σεισμός. «Ήμουν μέσα στο σπίτι με τη γυναίκα μου. Ακούσαμε βουητό και μετά άρχισε το ταρακούνημα εγκλωβιστήκαμε μέσα σε ένα δωμάτιο. Άρχισα να φωνάζω βοήθεια, βοήθεια. Ευτυχώς με άκουσε ο γείτονας μου ο Φώτης, απόστρατος αξιωματικός του στρατού που με ένα πριόνι άνοιξε τρύπα στην ξύλινη πόρτα και μας έβγαλε».

Ο κ. Τάκης μπροστά στα ερείπια του σπιτιού του 

Οι περισσότεροι κάτοικοι εκτιμούν πως η κυβέρνηση θα τους ξεχάσει πολύ γρήγορα και αυτό είναι που φοβούνται.

Όλη η επικαιρότητα