Ελλάδα

Συγκλονίζουν ασθενείς λίγο πριν τη διασωλήνωση: “Ευχηθείτε μου καλή τύχη”

Ο κορωνοϊός χτύπησε την πόρτα και ενός μουσικού σχολείου στην Κρήτη, με 10 μαθητές Λυκείου να νοσούν.
Ακούστε το άρθρο

Τη δική τους μάχη με τον κορωνοϊό δίνουν ασθενείς στις ΜΕΘ όλης της χώρας. Συμπολίτες μας που εύχονται ότι μέσω αυτής της διαδικασίας θα βγουν ζωντανοί και νικητές. Οι ιστορίες κάποιων μάλιστα συγκλονίζουν….

Ένα σοβαρό πρόβλημα με το ανοσοποιητικό του σύστημα τον απέτρεψε από το να εμβολιαστεί.

Ήταν μόλις 29 ετών. «Έσβησε» χτες μετά από δύο μήνες μάχης στο ΑΧΕΠΑ. «Δεν το περιμέναμε η αλήθεια είναι. Από το νοσοκομείο μας έλεγαν ότι πήγαινε καλά. Αφού πήγαινε καλά, τώρα τι έγινε και τι δεν έγινε…», λέει συγγενής του 29χρονου.

Ο γιατρός του ήταν εκείνος που του συνέστησε να μην εμβολιαστεί καθώς ο νεαρός δεν μπορούσε, λόγω της πάθησής του, να αναπτύξει αντισώματα.

«Ήθελε το παιδί να εμβολιαστεί. Απλά στην πορεία δεν ξέρω τι έγινε. Δεν είχε τα κατάλληλα αντισώματα, δεν μπορούσε ο οργανισμός του να κρατήσει τα αντισώματα» πρόσθεσε.

Κόλλησε κορωνοϊό τη μέρα που έκανε πρόταση γάμου

Τραγική ειρωνεία το γεγονός πως κόλλησε κορωνοϊό την ίδια μέρα που έκανε πρόταση γάμου στην αγαπημένη του.

Συγγενής του, μιλώντας στο Live News, περιγράφει την στιγμή που ο 29χρονος γονάτισε μπροστά στην κοπέλα του για να τη ζητήσει σε γάμο.

«Εκεί μπροστά μας έγινε. Ήταν κάτι πάρα πολύ όμορφο γιατί δεν το περιμέναμε. Σηκώθηκε η νύφη να πετάξει την ανθοδέσμη. Κι εκείνη την ώρα σηκώθηκε και ο Κωνσταντίνος και άρπαξε την ανθοδέσμη από τη νύφη και τη χάρισε στην κοπέλα του. Και έσκυψε και μπροστά της» τόνισε.

«Διασωληνώνομαι, ευχηθείτε μου καλή τύχη»

Την ίδια ώρα συγκλονίζει η ανάρτηση γνωστού δικηγόρου από το Αγρίνιο μέσα από το νοσοκομείο λίγο πριν τον διασωληνώσουν.

«Ο Covid φαίνεται ότι με νικάει. Διασωληνώνομαι και μπαίνω εντατική. Ευχηθείτε μου καλή τύχη» έγραψε.

Ο κορoνοϊός τον πρόλαβε λίγο πριν κάνει την 3η δόση. Νοσηλευόταν στο Ιπποκράτειο μέχρι χτες βράδυ όταν και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Σωτηρία». Η κατάστασή του είναι ιδιαίτερα κρίσιμη.

Γυναίκα πέθανε από κορωνοϊό και ο σύζυγος αγνοείται

Δραματικές στιγμές βιώνει μια οικογένεια στον Βόλο η οποία μέσα σε λίγες μέρες έχασε την 74χρονη μητέρα από κορωνοϊό και τον σύζυγό της, ο οποίος πάσχει από άνοια και να αγνοείται.

«Η θεία κόλλησε από την στιγμή που χάθηκε ο θείος μου ο Βασίλης και αναγκάστηκαν τα κορίτσια, η μεσαία η κόρη, να την πάρει στο σπίτι ώστε να την περιθάλψει και να προβούν ύστερα στον γιατρό να κάνουν τις κατάλληλες εξετάσεις, αλλά δεν προλάβανε», λέει ανιψιά της οικογένειας.

Όλη η οικογένεια νόσησε με κορωνοϊό. Η μόνη που ήταν ανεμβολίαστη ήταν η 74χρονη που νοσηλεύτηκε και τελικά κατέληξε στο Αχιλλοπούλειο.

Δέκα κρούσματα σε μουσικό σχολείο

Ο κορωνοϊός χτύπησε την πόρτα και ενός μουσικού σχολείου στην Κρήτη, με 10 μαθητές Λυκείου να νοσούν.

Οι μαθητές είχαν συμμετάσχει το περασμένο Σάββατο σε συναυλία για τα 200 χρόνια από την επανάσταση του ’21 στο Μέγαρο Μουσικής και επέστρεψαν στην Κρήτη θετικοί στον κορωνοϊό.

Πηγή: newsit.gr

Όλη η επικαιρότητα