Categories: Ηλεία

Συγκροτήθηκε χθες σε σώμα το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας

Share

Σε σώμα συγκροτήθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας, που προέκυψε από τις αρχαιρεσίες της 28ης Νοεμβρίου 2021 και ανέλαβε τα καθήκοντά του την 1η Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους.

Κατά τη σχετική συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου αναδείχθηκαν για τη θέση της Αντιπροέδρου η κα Μαρίνα Μπεβούδα, για τη θέση του Γενικού Γραμματέα ο κ. Σπύρος Λιατσής και για τη θέση της Ταμία η κα Ακριβή Κατσιαδράμη, ενώ ακολούθως έγινε κατανομή αρμοδιοτήτων με βάση τους τομείς δράσης του ΔΣΗ και στα υπόλοιπα μέλη του Συμβουλίου Ελπίδα Αγγελή, Άρη Παναγιωτόπουλο, Θάνο Καννή, Δώρα Καλάκου και Γιάννη Γεωργουλόπουλο.

Στην εναρκτήρια τοποθέτησή του ο Πρόεδρος του Συλλόγου Δημήτρης Δημητρουλόπουλος συνεχάρη τα μέλη του ΔΣ για την εκλογή τους, που αντανακλά – όπως ανέφερε – την εμπιστοσύνη των συναδέλφων τους προς τα πρόσωπά τους και ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο τους.

Αναφέρθηκε επίσης στα προβλήματα που η πανδημία έχει προκαλέσει στη λειτουργία της δικαιοσύνης και στις προκλήσεις που ήδη αντιμετωπίζουν οι δικηγόροι στην άσκηση του λειτουργήματος τους. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στη συνεχιζόμενη καθυστέρηση στην απονομή της δικαιοσύνης παρά τα νομοθετήματα που κατά καιρούς έχουν ψηφιστεί για την επιτάχυνσή της και στην ανάγκη αξιοποίησης των δυνατοτήτων της τεχνολογίας με σκοπό την ευχερέστερη άσκηση των καθηκόντων των δικηγόρων και την αντίστοιχη διεκπεραίωση των υποθέσεων των εντολέων τους. Επισημάνθηκαν επίσης τα προβλήματα που προκαλούν οι συχνές αλλαγές βασικών νομικών κειμένων, όπως είναι οι πολιτικοί και ποινικοί κώδικες και η ανάγκη διαρκούς ενημέρωσης των νομικών, ώστε να αντιμετωπίζονται τα προβλήματα ανασφάλειας δικαίου που προκαλούνται από τις αλλαγές αυτές.

Τέλος έγιναν ειδικές επισημάνσεις για τον τρόπο παρέμβασης του Δικηγορικού Συλλόγου σχετικά με θέματα που απασχολούν τους πολίτες και την κοινωνία, όπως αυτά των πλειστηριασμών ή της ενδοοικογενειακής βίας και εξετάστηκαν ειδικότερα ζητήματα ενδιαφέροντος του Δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας.