Ηλεία Πολιτική

Σύγκρουση εκτός ορίων για το δρόμο Πάτρα-Πύργος – Βαριές εκφράσεις για… αίματα και ψέματα μεταξύ Σπίρτζη και Κουτσούκου

Σε σφοδρή σύγκρουση Κουτσούκου-Σπίρτζη εξελίχθηκε –για μία ακόμα φορά- η επίκαιρη ερώτηση του Ηλείου βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για την πορεία του αυτοκινητόδρομου Πάτρα-Πύργος. Ο κ. Κουτσούκος ζήτησε εκ νέου από τον υπουργό Υποδομών σαφές και δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα των εργασιών, από την έναρξη ως την υλοποίηση του έργου, ασκώντας κριτική στον υπουργό αλλά και στην κυβέρνηση για όσα ειπώθηκαν για το έργο στο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο στην Πάτρα.

«Έναν χρόνο μετά, λέτε πάλι ότι ξεκινούν τα έργα μέσα στο καλοκαίρι. Μπορεί να σας πιστέψει κανείς; Βάλατε τον κ. Τσίπρα στην Πάτρα προχθές να καταλογίσει ευθύνες στον κ. Σαμαρά για το ότι απεντάχθηκε το έργο και να πει πως μόλις έρθει ο φάκελος από την Ευρωπαϊκή Ένωση, θα ξεκινήσουμε. Όμως, το ότι το έργο δημοπρατήθηκε με Υπουργό τον Χρυσοχοΐδη το φθινόπωρο του 2014 και έληγε η προθεσμία τον Μάρτη του 2015 και ακυρώσατε τον διαγωνισμό, δεν το είπε ο κ. Τσίπρας» είπε αρχικά ο Ηλείος βουλευτής και ζήτησε τεκμηριωμένη απάντηση για το έργο και εγγυήσεις για την έγκριση του φακέλου μεγάλου έργου.

Ο κ. Σπίρτζης αναφέρθηκε εκ νέου σε όσα έγιναν τα προηγούμενα χρόνια και ισχυρίστηκε ότι ο προηγούμενος διαγωνισμός σταμάτησε διότι θα προέκυπταν δικαστικά ζητήματα.

«Όταν πήγαν να δημοπρατηθούν τα έργα με αναλυτικές τιμές και ποσότητες για να μην έχουν πρόβλημα οι διαγωνιστικές διαδικασίες, βρέθηκε ξαφνικά ότι είχε γίνει μικρότερη εκτίμηση στα αδρανή υλικά. Αυτά όλα μάλλον οδηγούν στο συμπέρασμα ότι θα δικαιωνόταν η εταιρεία που κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα και ήθελε να ρίξει τον διαγωνισμό», επισήμανε ο υπουργός Υποδομών.

Εκατέρωθεν πυρά για αίματα και ψέματα

Στη συνέχεια οι τόνοι ανέβηκαν κι άλλο, με τον κ. Κουτσούκο να προειδοποιεί για πιθανή απένταξη του έργου, λόγω απώλειας χρηματοδότησης, αν τα έργα δεν έχουν ολοκληρωθεί πριν από το 2023 και κατηγόρησε τον υπουργό για υπεκφυγές ως προς το χρονοδιάγραμμα.

«Να πείτε στους συναδέλφους του ΣΥΡΙΖΑ που διαμαρτύρονται ότι ο κ. Τσίπρας δεν είναι αμέτοχος του αίματος που χύνεται σε αυτόν τον δρόμο με τα θανατηφόρα ατυχήματα κάθε εβδομάδα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κουτσούκος.

Από την πλευρά του ο κ. Σπίρτζης αποκάλυψε ότι εξέτασε το θέμα της αλλαγής χάραξης και πρόσθεσε ότι στα μέσα Μαρτίου θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες συμβασιοποίησης του έργου με προοπτική έναρξης της κατασκευής το ερχόμενο καλοκαίρι. Ωστόσο, δεν απέφυγε την προσωπική επίθεση προς τον κ. Κουτσούκο, ανεβάζοντας το θερμόμετρο της κόντρας.

«Πρώην σύντροφε, Γιάννη Κουτσούκο, όταν στήνονταν τα καρτέλ των εργολάβων και εμείς τα λέγαμε αυτά, εσείς μας σφάζατε σαν συνδικαλιστής στο ΤΕΕ στηρίζοντας όσους στήνανε τα καρτέλ των εργολάβων και των κουμπάρων, επειδή κάνετε ότι δεν μας ξέρετε. Τότε ήσασταν και υπεύθυνος, αν θυμάμαι καλά, για τις εκλογές του ΤΕΕ. Κι επειδή λαϊκίζετε -κι εγώ τελείωσα το ίδιο σχολείο με εσάς- το αίμα που πέφτει στο Πάτρα-Πύργος βαραίνει τα δικά σας χέρια που βγάλατε το τμήμα», είπε χαρακτηριστικά ζητώντας από τον κ. Κουτσούκο να προσφύγει στη δικαιοσύνη.

Η κοινοβουλευτική σύγκρουση ολοκληρώθηκε με τον Ηλείο βουλευτή να λέει «Μας είπε για λεφτά, αλλά δεν μας είπε αν θα γίνει ο δρόμος» και τον υπουργό να απαντά

«Θα γίνει ο δρόμος, κύριε Κουτσούκο. Θα γίνει. Λυπάμαι που θα σας απογοητεύσουμε».

Όλη η επικαιρότητα