Categories: Ελλάδα

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: 6,5 μηνών βρέφος νοσηλεύεται στη χειρουργική – Στη ΜΕΘ της Λάρισας έξι άτομα

Share

Δεκάδες νεκροί κυρίως άτομα νεαρής ηλιακής ηλικίας είναι ο τραγικός απολογισμός της φονικής σύγκρουσης τρένων στα Τέμπη που σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης (28/2).

Ενώ οι αναζητήσεις στα συντρίμμια συνεχίζονται ένα μόλις 6,5 μηνών κοριτσάκι κατάφερε να ανασυρθεί ζωντανό και νοσηλεύεται στη χειρουργική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας ενώ έξι άτομα βρίσκονται στη ΜΕΘ του.

Οι τραυματίες που εκτός από το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας έχουν μοιραστεί στο ΑΧΕΠΑ και στο Γεννηματάς Θεσσαλονίκης ενώ δύο ακόμη νοσηλεύονται στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το onlarissa.gr 20 άτομα νοσηλεύονται στο ΑΧΕΠΑ, το Γεννηματά και το Νοσοκομείο Κατερίνης, 22 στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, 32 στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και έξι νοσηλεύονται στις ΜΕΘ στη Λάρισα.

Παράλληλα στο σημείο της σιδηροδρομικής τραγωδίας εξακολουθούν να βρίσκονται πολλά ασθενοφόρα και κυρίως πυροσβεστικά οχήματα, μαζί με δυνάμεις του ΕΚΑΒ και δύο ομάδες ΕΚΑΜ από τη Λάρισα και τη Θεσσαλονίκη.

Οι ειδικές δυνάμεις με κοπτικά εργαλεία και χρησιμοποιώντας φιάλες οξυγόνου συνεχίζουν να κόβουν λαμαρίνες από τα πρώτα βαγόνια ψάχνοντας για ανθρώπους.