Κόσμος

Σύγκρουση τρένου στην Ολλανδία: Βίντεο – σοκ – Σκηνές χάους και εκκλήσεις για βοήθεια

Στο βίντεο απεικονίζονται οι δραματικές στιγμές που έζησαν οι επιβάτες της αμαξοστοιχίας λίγα μόλις λεπτά μετά τη σύγκρουση.
Ακούστε το άρθρο

Ένα νέο σοκαριστικό βίντεο έρχεται στο φως της δημοσιότητας από τον εκτροχιασμό επιβατικού τρένου μετά από σύγκρουσή του με μηχάνημα έργου που βρισκόταν στη σιδηροδρομική γραμμή στη νότια Ολλανδία.

Στο τρένο επέβαιναν περίπου 50 άτομα όπως είχαν ανακοινώσει νωρίτερα οι ολλανδικές αρχές. Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί γιατί το μηχάνημα έργου βρισκόταν στη σιδηροδρομική γραμμή.

Ο τραγικός απολογισμός κάνει λόγο για έναν νεκρό και 30 τραυματίες, 19 εκ των οποίων έχουν ήδη μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Ανατριχιαστικό βίντεο

Στο βίντεο απεικονίζονται οι δραματικές στιγμές που έζησαν οι επιβάτες της αμαξοστοιχίας λίγα μόλις λεπτά μετά τη σύγκρουση.

Όπως θα ακούσετε, ένας άνδρας καλεί τους επιβάτες να βγουν έξω ενώ μία εξ’ αυτών ζητά βοήθεια.

Μετά τη σύγκρουση το πρώτο βαγόνι του τρένου εκτροχιάστηκε και βρέθηκε σε χωράφι ενώ το ίδιο συνέβη και με το δεύτερο βαγόνι ενώ στο τελευταίο βαγόνι εκδηλώθηκε φωτιά η οποία κατασβήστηκε.

Πώς εξιστορούν το δυστύχημα οι  επιβάτες

«Ήταν σαν ταινία, τα φώτα έσβησαν, έγινε σκοτάδι, οι άνθρωποι προσπαθούσαν να βγουν από το τρένο», δήλωσε ο 20χρονος Ανουάρ, ένας από τους περίπου 50 επιβάτες του τρένου. Προσέθεσε, μάλιστα, ότι δέχτηκαν άμεσα βοήθεια.

«Είδα τρεις τραυματίες, κάποιος ούρλιαξε, είδα ότι ήταν ο μηχανοδηγός του τρένου. Βοήθησα κάποιους που πονούσαν πολύ. Καλέσαμε στο 112, οι διασώστες έφτασαν σε 10 λεπτά. Μας βοήθησαν και οι κάτοικοι του χωριού.»

Ένας άλλος επιβάτης, ο Πολ, έκανε λόγο για ένα «τεράστιο χτύπημα». «Είδα σπασμένα γυαλιά να πετάνε δεξιά-αριστερά και μετά είδα ματωμένους επιβάτες από άλλα βαγόνια. Ευτυχώς εμείς δεν τραυματιστήκαμε», είπε ο νεαρός.

Μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής

«Ακούσαμε μόνο δύο χτυπήματα και μετά είδαμε πολλές λάμψεις. Όλο το σπίτι έτρεμε, εμείς τρέμαμε στα κρεβάτια μας. Η σύζυγός μου είπε αμέσως «κάτι δεν πάει καλά»» δήλωσε στο ολλανδικό δίκτυο AD ο Radboud van Trigt, κάτοικος της περιοχής.

Ο Van Trigt σοκαρίστηκε από αυτό που είδε. Το τρένο βρισκόταν διπλωμένο στις ράγες. «Η αστυνομία και τα ασθενοφόρα ήταν εκεί μέσα σε πέντε λεπτά» λέει στο ολλανδικό δίκτυο. Εν τω μεταξύ, οι πρώτοι επιβάτες περπατούσαν ήδη προς τον σταθμό, καθώς υπάρχει ένα φαρδύ χαντάκι μεταξύ του δρόμου και του σιδηρόδρομου.

«Ο γιος μου έβαλε το τραπέζι του κήπου μας πάνω από το χαντάκι ώστε οι επιβάτες να μπορούν να απομακρυνθούν και οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης να φτάσουν γρήγορα στο τρένο» πρόσθεσε ο Van Trigt. Στη συνέχεια, τόσο ο ίδιος όσο και οι γείτονες απομάκρυναν τα αυτοκίνητά τους ώστε οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης να έχουν όλο τον χώρο δικό τους.

Όλη η επικαιρότητα