Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία: Κρις Σπύρου, Αφροδιτή Μάνου, Γιώργος Πατούλης στους ομιλητές

Τα πρώτα ονόματα των ομιλητών που θα απευθυνθούν στους συγκεντρωμένους στο Σύνταγμα το μεσημέρι της Κυριακής στο συλλαλητήριο κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών έδωσε στη δημοσιότητα η οργανωτική επιτροπή.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο βήμα του ομιλητή αναμένεται να βρεθούν το μεσημέρι της Κυριακής:

– ο πρόεδρος της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, Κρις Σπύρου

– η τραγουδίστρια Αφροδίτη Μάνου

– ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης

– ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων Γιώργος Τάτσιος

– 0 μαθηματικός και γνωστός για την ενασχόλησή του με το ζήτημα της ΑΟΖ Νίκος Λυγερός.

Μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 ο Κρις Σπύρου είπε ότι «όταν ο Νίμιτς φέρει τη συμφωνία στον ΟΗΕ εμείς οι ελληνοαμερικανικοί θα οργανωθούμε και θα θάψουμε τη Συμφωνία των Πρεσπών στο ίδιο νεκροταφείο που θάψαμε τη προταση του Γκλιγκόροφ το 1993 όταν εκείνος ζήτησε να αναγνωριστεί η Δημοκρατία των Σκοπίων ως ανεξάρτητο κράτος. Αυτό θα υποσχεθώ στους Έλληνες, ό,τι κάναμε κάναμε με τον Κλίντον το 1993 θα το κάνουμε και με τον Τραμπ το 2019».

Στον ΘΕΜΑ 104,6 μίλησε και η Αφροδίτη Μάνου, η οιποία έχει εκφράσει εδώ και καιρό τη διαφωνία της με τη Συμφωνία των Πρεσπών. «Στηρίζω το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία και τη Δημοκρατία» είπε η γνωστή τραγουδίστρια η οποία σχολιάζοντας την πρωτοβουλία της να ζητήσει από συναδέλφους της να υπογράψουν το αίτημα διεξαγωγής δημοψηφίσματος για τη Συμφωνία των Πρεσπών είπε ότι «είναι το κάλεσμα του Ρίτσου, του Ξαρχάκου, του Ελύτη, του Μίκη της Μελίνας. Αυτοί μας μεγάλωσαν με τις αξίες αυτών γαλουχηθήκαμε και μεγαλώσαμε». Απαντώντας, δε, σε όσους την επικρίνουν για τη στάση της αυτή είπε ότι «είναι αδύνατον να με αγγίξουν όσα και να μου προάψουν».