Συλλαλητήριο: Σοκάρουν οι φωτογραφίες των αστυνομικών που τραυματίστηκαν

Την σφοδρότητα με την οποία επιτέθηκαν οι… γνωστοί – άγνωστοι στους αστυνομικούς των ΜΑΤ και τις ΥΜΕΤ που βρέθηκαν στο άνω μέρος της Βουλής, στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, την είδαμε όλοι σε… ζωντανή μετάδοση. Αποτυπώνεται όμως και στις φωτογραφίες, στις οποίες απεικονίζονται τα τραύματα που υπέστησαν οι αστυνομικοί.

Δείτε τις εικόνες

Με μεταλλικά αντικείμενα, σφυριά, καδρόνια και εκρηκτικές βόμβες μολότοφ στο… μενού, οι οργανωμένοι ακραίοι που έδρασαν στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα επιτέθηκαν στους αστυνομικούς όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά οι πληροφορίες από την Αστυνομία. Σκοπός τους ήταν να εισβάλουν στο κοινοβούλιο, με άγνωστες συνέπειες, στην περίπτωση που τα κατάφερναν.

Οι τραυματίες αστυνομικοί από το συλλαλητήριο

Σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό της ΕΛ.ΑΣ, 28 αστυνομικοί μεταφέρθηκαν με κατάγματα στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο και μάλιστα παραμένουν για νοσηλεία, καθώς έχουν σπασμένα δάχτυλα και σπασμένα πλευρά. Παράλληλα, δυο από αυτούς έχουν υποστεί σοβαρά κατάγματα, ο ένας στο γόνατο και ο άλλος στον αστράγαλο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που γίνονται γνωστές από την ΕΛ.ΑΣ, οι εντολές που είχαν οι αστυνομικοί στο συλλαλητήριο, ήταν για ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση, πλην όμως όταν η κατάσταση άρχισε να γίνεται επικίνδυνη, τότε δόθηκε η εντολή για χρήση δακρυγόνων, με αποτέλεσμα ο καπνός από τα χημικά να επεκταθεί σ ένα μεγάλο μέρος του συλλαλητηρίου. Λόγο της πνιγηρής ατμόσφαιρας, αλλά και των συνεχιζόμενων επεισοδίων, τόσο στην ανωφέρεια της Βουλής, όσο και μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη, μεγάλος όγκος του συλλαλητηρίου αποχώρησε προκειμένου να προφυλαχθεί τόσο από τα επεισόδια όσο και από τα χημικά.

Οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ ενισχύονταν συνεχώς, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα κύματα των επιθέσεων από κρανοφόρους και κουκουλοφόρους που κρατούσαν στα χέρια τους Ελληνικές σημαίες τυλιγμένες σε στειλιάρια, ενώ παράλληλα τα ασθενοφόρα μετέφεραν τραυματίες, τόσο από τα ΜΑΤ και την ΥΜΕΤ, όσο και τους παρευρισκόμενους στο συλλαλητήριο που δεν είχαν σχέση με τα επεισόδια και είχαν πνιγεί από τα δακρυγόνα.

Επτά συλλήψεις στα επεισόδια που σημειώθηκαν στο συλλαλητήριο

Οι αστυνομικοί, τόσο στην εστία των επεισοδίων στο μνημείο του άγνωστου Στρατιώτη, όσο και στα Εξάρχεια, όπου επίσης σημειώθηκαν επεισόδια μετά το συλλαλητήριο, προσήγαγαν συνολικά 10 άτομα, από τα οποία συνελήφθησαν οι επτά.

Οι περισσότεροι από τους συλληφθέντες προέρχονται από την μεγάλη εστία των επεισοδίων στην Βουλή. Οι περισσότεροι είναι Έλληνες, ανάμεσά τους και μια γυναίκα, ενώ ξεχωρίζει ένας 27χρονος οποίος το 2018 είχε συλληφθεί από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία στα πλαίσια εξάρθρωσης Ακροδεξιάς Νεοναζιστικής ομάδας που πραγματοποιούσε εμπρηστικές επιθέσεις σε χώρους συγκέντρωσης αναρχικών.

 

Πηγή: newsit.gr