Ελλάδα Ηλεία

Σύλληψη Αλβανού στο Βαρθολομιό -Αναζητείται 61χρονος στη Γαστούνη: Θα έφερναν μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών στην Ηλεία…

Ακούστε το άρθρο

Κύκλωμα ναρκωτικών που ξεκινούσε από το Καλπάκι Ιωαννίνων και σχεδίαζε να απλώσει τα «πλοκάμια» του και στην Ηλεία, πιάστηκε  χθες στα «δίχτυα» της Ασφάλειας Πατρών, ύστερα από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφ. «Πατρίς», χθες συνελήφθη στο Βαρθολομιό ένας Αλβανός ο οποίος περίμενε να παραλάβει 44 κιλά χασίς για να το παραδώσει –όπως ισχυρίστηκε- στη συνέχεια σε έναν Έλληνα ηλικίας 60-61 ετών από τη Γαστούνη, του οποίου τα στοιχεία έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητείται από την Αστυνομία.

Σύμφωνα, μάλιστα, με τις ίδιες πληροφορίες, ο 61χρονος φαίνεται ότι… μυρίστηκε την εμπλοκή στη δοσοληψία και εξαφανίστηκε, καθώς σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του στη Γαστούνη βρέθηκαν… μόνο ανοιχτά κλιματιστικά και διάφορες ενδείξεις ότι ο ένοικος έφυγε άρον-άρον για να αποφύγει τη σύλληψη…

Η Ασφάλεια Πατρών κατάφερε να εξαρθρώσει το κύκλωμα με τη διείσδυση αστυνομικού στην ιεραρχία, ο οποίος υποδυόταν τον οδηγό που μετέφερε το εμπόρευμα κάθε φορά κατά μήκος της Δυτικής Ελλάδας. Ο αστυνομικός φέρεται να είχε διεισδύσει στο κύκλωμα από τον περασμένο Μάιο, καταφέρνοντας να αποκρυπτογραφήσει τα δρομολόγια και τον τρόπο δράσης των μελών του κυκλώματος. Έτσι, όταν πληροφορήθηκε το δρομολόγιο Γιάννενα-Βαρθολομιό, έδωσε ραντεβού με τον Αλβανό παραλήπτη στο Βαρθολομιό, ο οποίος έπεσε χθες ανυποψίαστος στη «φάκα».

Μία ακόμα σύλληψη έχει γίνει στα Ιωάννινα, με τον ίδιο τρόπο. Ο «οδηγός» αστυνομικός, ύστερα από αρκετά δρομολόγια στα σύνορα, κάποια στιγμή είδε μπροστά του πέντε άτομα, που του φόρτωσαν τα 44 κιλά χασίς, και στη συνέχεια έδωσε ραντεβού με έναν 40χρονο Αλβανό μέσα στα Ιωάννινα, όπου και έγινε η σύλληψη ύστερα από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, καθώς και η κατάσχεση του εμπορεύματος. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, δεν αποκλείεται να γίνουν κι άλλες συλλήψεις.

Η Ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ:

Κατασχέθηκαν σε αστυνομική επιχείρηση στα Ιωάννινα και την Ηλεία 44 κιλά κάνναβης περίπου


Το παράνομο περιουσιακό όφελος που θα αποκόμιζαν οι δράστες από την διακίνηση των ναρκωτικών, ανέρχεται στις 110.000 ευρώ

Συνελήφθησαν, χθες, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης που σχεδίασε και υλοποίησε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, δυο ακόμα αλλοδαποί διακινητές ναρκωτικών.
Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για δυο αλλοδαπούς, υπηκόους Αλβανίας, σε βάρος των οποίων, καθώς και ενός ημεδαπού συνεργού τους, ο οποίος αναζητείται, σχηματίστηκε, κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, κλιμάκιο αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών, εντόπισε όχημα, στην περιοχή των Ιωαννίνων και στο εσωτερικό του, βρήκε και κατέσχεσε έντεκα ανισοβαρείς αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες με κάνναβη, συνολικού βάρους 43 κιλών και 641 γραμμαρίων.
Από την ενδελεχή έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι, προορισμός των ναρκωτικών θα ήταν η περιοχή της Ηλείας και αποδέκτης τους, ο ημεδαπός δράστης που αναζητείται.
Επίσης, κατά τις έρευνες κατασχέθηκαν τέσσερα κινητά τηλέφωνα, ως μέσα επικοινωνίας για την διακίνηση των ναρκωτικών, καθώς και μικροποσότητα κάνναβης.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, ενώ οι έρευνες για την συγκεκριμένη υπόθεση συνεχίζονται.

Όλη η επικαιρότητα