Αρκαδία Μεσσηνία

Συλλήψεις για «κονσομασιόν» σε Τρίπολη και Τριφυλία!

Ακούστε το άρθρο

Εγκληματική ομάδα προαγωγής γυναικών εξάρθρωσαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Καλαμάτας, ύστερα από μεθοδική και ενδελεχή έρευνα, συλλαμβάνοντας οκτώ άτομα σε ταυτόχρονες επιχειρήσεις στην Τρίπολη, στο Βρωμονέρι Γαργαλιάνων και στην Αττική, με τη συμμετοχή αστυνομικών της ΟΠΚΕ και της ΔΙΑΣ Μεσσηνίας, της Ασφάλειας Τριπόλεως και της Ασφάλειας Αττικής.

Συνολικά συνελήφθησαν επτά Έλληνες και μία αλλοδαπή, όλοι τους μέλη της συμμορίας, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της σύστασης συμμορίας, σωματεμπορίας, μαστροπείας, διευκόλυνσης ακολασίας άλλων και για παραβάσεις των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά και τα όπλα. Η δικογραφία περιλαμβάνει ακόμη δύο αλλοδαπές καθώς και δύο ημεδαπούς για τα –κατά περίπτωση- αδικήματα των παραβάσεων των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά, τον Τελωνειακό Κώδικα, περί Σημάτων και για πλαστογραφία, από τα οποία συνελήφθη η μια αλλοδαπή.

Οι συλληφθέντες είχαν συγκροτήσει συμμορία με διακριτούς ρόλους, διαρκή δράση και συγκεκριμένη μεθοδολογία για την αποκόμιση παράνομου περιουσιακού οφέλους. Λειτουργώντας καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, στην Καλαμάτα, στο Βρωμονέρι Γαργαλιάνων της Τριφυλίας και στην Τρίπολη, προέβαιναν στην γενετήσια εκμετάλλευση και προαγωγή γυναικών που εργάζονταν εκεί, καθώς και στη διευκόλυνση ασέλγειας μεταξύ υπαλλήλων γυναικών και πελατών. Από την μέχρι στιγμής έρευνα έχουν διαπιστωθεί πάνω από 600 συναφείς περιπτώσεις. Επιπλέον δύο από τα συλληφθέντα μέλη της συμμορίας, προμηθεύονταν από ημεδαπό ποσότητες αλκοολούχων ποτών, τις οποίες αφού μετάγγιζαν σε φιάλες επώνυμων προϊόντων, τις διέθεταν στα καταστήματα τους.

Στην υπόθεση φαίνεται ότι εμπλέκονται και δύο αστυνομικοί από την Αρκαδία για παροχή πληροφόρησης σε εμπλεκόμενο καταστηματάρχη σχετικά με υπηρεσιακές ενέργειες και διαδικασίες. Οι αστυνομικοί βαρύνονται με τις ανάλογες κατηγορίες, ενώ ήδη διαταχθεί ΕΔΕ. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας.

Όλη η επικαιρότητα