Ελλάδα

Συλλήψεις για ποτά – ‘μπόμπες’ και λαθραία ποτά από την Βουλγαρία στην Ελλάδα

Ακούστε το άρθρο

Συνελήφθησαν την Τετάρτη από την Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κιλκίς, τρεις Έλληνες και ένας Βούλγαρος, οι οποίοι δραστηριοποιούνταν στην παρασκευή, εμφιάλωση και διακίνηση αλκοολούχων ποτών.

Ειδικότερα, ύστερα από ενδελεχή αστυνομική έρευνα και κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, εντοπίστηκαν, σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, οι τρεις Έλληνες να παραλαμβάνουν από τον Βούλγαρο και να τοποθετούν στα Ι.Χ. οχήματά τους 320 φιάλες επώνυμων αλκοολούχων ποτών με ένσημη ταινία φορολόγησης Βουλγαρικών Αρχών, τις οποίες είχε επιμελώς κρυμμένα σε φορτηγό έμφορτο με μεταλλικά εξαρτήματα.

Ακολούθησαν έρευνες στα σπίτια και σε αποθηκευτικούς χώρους των συλληφθέντων, κατά τις οποίες εντοπίστηκε σε αποθηκευτικό χώρο σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, που χρησιμοποιούσε ένας εκ των Ελλήνων συλληφθέντων, εργαστήριο παραγωγής και εμφιάλωσης λαθραίων αλκοολούχων ποτών με κατάλληλο εξοπλισμό (αντλίες, μεταλλική δεξαμενή, μηχανισμούς πλήρωσης φιαλών, φιλτραρίσματος, εμφιάλωσης και συσκευασίας κ.α.), όπου χωρίς να διαθέτει την απαιτούμενη από την αρμόδια Αρχή άδεια ίδρυσης ποτοποιίας, προέβαινε στην παρασκευή λαθραίων αλκοολούχων ποτών, χρησιμοποιώντας ως πρώτη ύλη ποσότητες λαθραίας αιθυλικής αλκοόλης.

Στο χώρο βρέθηκαν 440 φιάλες αλκοολούχων ποτών και αυτοκόλλητες ετικέτες με επωνυμιών ποτών. Κατά τη διάρκεια των ερευνών βρέθηκαν συνολικά κατασχέθηκαν:

* 760 φιάλες διαφόρων επωνύμων αλκοολούχων ποτών,

* μεταλλική δεξαμενή και πλήθος πλαστικών και γυάλινων περιεκτών με αλκοολούχα υγρά άγνωστης ποιότητας/προέλευσης, συνολικής ποσότητας 415 περίπου λίτρων,

* αυτοκόλλητες ετικέτες επώνυμων αλκοολούχων ποτών, πώματα, εργαλεία σχετικά με την παραγωγή, εμφιάλωση και αποθήκευση αλκοολούχων ποτών (ηλεκτρική ζυγαριά, φλόγιστρο, σφικτήρας πωμάτων, φίλτρο άνθρακα, ηλεκτρικά εμφιαλωτήρια, δεξαμενή, σωληνώσεις κ.λπ.),

* φορτηγό με επικαθήμενο, ιδιοκτησίας Βουλγαρικής εταιρίας, καθώς και τρία Ι.Χ.Ε., ως μέσα τέλεσης λαθρεμπορίας,

* 1.095 πακέτα τσιγάρα, που δεν έφεραν την ταινία του ειδικού φόρου κατανάλωσης και

* το χρηματικό ποσό των χιλίων 1.515 ευρώ.

Στα σημεία που πραγματοποιήθηκαν οι έρευνες κλήθηκαν υπάλληλοι της Χημικής Υπηρεσίας Κεντρικής Μακεδονίας και έλαβαν δείγματα για την εξέταση των αλκοολούχων προϊόντων.

Όλα τα αλκοολούχα ποτά που κατασχέθηκαν θα αποσταλούν στο Γ΄ Τελωνείο Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης για τον ακριβή προσδιορισμό των διαφυγόντων δασμών, τα οχήματα που κατασχέθηκαν θα αποσταλούν στο Α’ Τελωνείο Θεσσαλονίκης.

Οι συλληφθέντες με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Πηγή: news247.gr

Όλη η επικαιρότητα