Κόσμος

Συλλήψεις στη Βενεζουέλα για «απόπειρα πραξικοπήματος»

Σε συλλήψεις προχώρησαν οι Αρχές στη Βενεζουέλα, κατηγορώντας στρατιώτες για «απόπειρα πραξικοπήματος» κατά του Νικολάς Μαδούρο.

Ο αντιπρόεδρος του κυβερνώντος Σοσιαλιστικού Κόμματος, Ντιοσντάντο Καμπέλο, έκανε λόγο για «τρομοκρατική επίθεση» στο Twitter.

Bίντεο που κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δείχνει ομάδα ανδρών με στρατιωτικές στολές να δηλώνουν ότι οργανώνουν εξέγερση στην πόλη Βαλένσια, προκειμένου να αποκαταστήσουν την δημοκρατία στην χώρα.

Μάλιστα, στο βίντεο οι άνδρες αναφέρουν ότι εξεγείρονται κατά μιας «δολοφονικής τυραννίας».

«Αυτό δεν είναι πραξικόπημα, αλλά στρατιωτική και πολιτική δράση για την παλινόρθωση της συνταγματικής τάξης» ανέφερε ο ηγέτης της ομάδας που δήλωσε ότι ονομάζεται Χουάν Καγκουαριπάνο.

Αυτόπτης μάρτυρας στην Βαλένσια, που βρίσκεται σε απόσταση περίπου δύο ωρών από το Καράκας, είπε ότι άκουγε πυροβολισμούς στην διάρκεια της νύχτας.

Αργότερα, ο Καμπέλο ανέφερε ότι η κατάσταση στην Βαλένσια έχει τεθεί υπό έλεγχο.

Μάλιστα, επικεφαλής των στρατιωτικών δυνάμεων ανέφερε στο Twitter ότι συνελήφθησαν επτά άτομα.

Τους τελευταίους μήνες διαδηλώσεις συγκλονίζουν τη Βενεζουέλα. Η αντιπολίτευση αντιδρά στην εκλογή -καταγγέλλοντας, μάλιστα, νοθεία- Συντακτικής Συνέλευσης. Μάλιστα, η πανίσχυρη Συντακτική Συνέλευση «ξήλωσε» την Γενική Εισαγγελέα, Λουίσα Ντίας.

Όλη η επικαιρότητα