Ηλεία

Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πύργου: Καταγγελία για την Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας

Ακούστε το άρθρο

Καταγγέλλουμε τις μεθοδεύσεις της Δ/νσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Hλείας που ακολουθεί τη συνήθη αντιεκπαιδευτική τακτική της ολίγιστης ηγεσίας της, η οποία, δήθεν, κόπτεται για τη νομιμότητα, αλλά, στην πραγματικότητα, υιοθετεί τη νομιμότητα «αλα καρτ» .Πότε με το μανδύα του Υπευθύνου Εκπαιδευτικών Θεμάτων και πότε του Διευθυντή, ζούμε τον απόλυτο αυταρχισμό και οι Αιρετοί μας σιωπούν.

Παρόλο που το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης για τα κενά στα σχολεία φέρει η κυβέρνηση της ΝΔ, η οποία δεν προχώρησε από την αρχή ούτε σε μαζικούς, μόνιμους διορισμούς, αλλά ούτε και σε προσλήψεις αναπληρωτών, παίρνοντας τη σκυτάλη από την προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, και η ίδια η Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηλείας έχει μεγάλες ευθύνες, καθώς προσπαθεί με κάθε τρόπο να διασφαλίσει την πλασματική κανονικότητα του Υπουργείου, επιλέγοντας κατάφωρα να καταστρατηγεί τα εργασιακά δικαιώματα των αναπληρωτών εκπαιδευτικών και το μορφωτικό δικαίωμα όλων των μαθητών να έχουν εκπαιδευτικό στο σχολείο τους. Δεν λογαριάζουν τίποτα προκειμένου να γευτούν έστω και για μία μέρα ακόμα τη γλυκύτητα της εξουσίας του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν». Εξάλλου, την ίδια τακτική ακολούθησε η Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας και επί Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, όταν απέκρυπτε πάλι κενά, για να φανεί καλός διαχειριστής της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής. Η κυβέρνηση άλλαξε, όμως τα προβλήματα στα σχολεία παραμένουν, οι ίδιες μεθοδεύσεις συνεχίζονται…

Την ίδια ώρα, με διττή υπόσταση και την τακτική «Γιάννης κερνάει και Γιάννης πίνει», η αναπληρώτρια Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης απορρίπτει, σχεδόν, όλα τα αιτήματα βελτίωσης θέσης των συναδέλφων αναπληρωτών. Η ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ δικαιολογία της ότι για παιδαγωγικούς λόγους δε θα γίνει καμία βελτίωση θέσης δεν ευσταθεί, αφού το μορφωτικό δικαίωμα του παιδιού το καταστρατηγεί η ίδια η αντιεκπαιδευτική πολιτική που και η ίδια υπηρετεί. Το σίγουρο είναι ότι πολλά σχολεία θα συνεχίσουν να υπολειτουργούν στο ολοήμερο πρόγραμμα είτε από έλλειψη δασκάλου, είτε από έλλειψη ειδικοτήτων. Τα κενά στην παράλληλη στήριξη εξακολουθούν να είναι δεκάδες. Η ανυπαρξία διοίκησης δεν μπορεί να κρυφτεί όσο και αν προσπαθούν Κυβέρνηση, Υπουργείο και Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας να το κρύψουν με αλχημείες και μεθοδεύσεις.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Να ανακοινώνονται και να καλυφθούν όλα τα κενά. Να δοθεί η δυνατότητα βελτίωσης θέσης στους συναδέλφους της Α΄ φάσης.
  • Μονιμοποίηση 33 χιλιάδων εκπαιδευτικών. Άμεση κάλυψη των 10.000 κενών.

ΚΑΛΟΥΜΕ:

Τους εκπαιδευτικούς, μόνιμους και αναπληρωτές να κλιμακώσουμε τον αγώνα για τη μόνιμη και σταθερή δουλειά, για μια ζωή με δικαιώματα.

  • Τους γονείς των μαθητών μας μέσα από τους Συλλόγους Γονέων να διεκδικήσουμε από κοινού την κάλυψη όλων των κενών.

Συμμετέχουμε μαζικά στην παράσταση διαμαρτυρίας των Συλλόγων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου, στις 14.00.

Όλη η επικαιρότητα