Εκπαίδευση Ηλεία

Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πύργου: Πρώτη δύναμη η «Ανεξάρτητη Παρέμβαση»

Ακούστε το άρθρο

Η «Ανεξάρτητη Παρέμβαση Εκπαιδευτικών Πύργου» πλειοψήφησε στις εκλογές του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πύργου, που πραγματοποιήθηκαν χθες στο Συνεδριακό Κέντρο της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας. Πρώτος σε ψήφους, αναδείχθηκε ο Λουί – Χάρης Ραμαροσόν.

Νωρίς το πρωί πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση, με μεγάλη συμμετοχή εκπαιδευτικών, κατά την διάρκεια της οποίας έγινε απολογισμός της δράσης του απερχόμενου Δ.Σ, η παρουσίαση του οικονομικού απολογισμού και της έκθεσης της Ελεγκτικής Επιτροπής. «Ζούμε σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, και η εκπαίδευση αντιμετωπίζεται ανάλογα και από τον ΟΟΣΑ. Οραματιζόμαστε όλοι μας ένα καλύτερο σχολείο. Αυτή είναι η γενική επιδίωξη όλων μας και αυτό προσπαθούμε να κάνουμε. Να βρούμε λύση», είπε η Μένια Παπουτσή, απερχόμενη πρόεδρος του Συλλόγου, μεταφέροντας το κλίμα και τον προβληματισμό των εκπαιδευτικών.

Στη Γενική Συνέλευση, συμμετείχε και ο Γενικός Γραμματέας της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, Γιώργος Τρούλης, με τον οποίοι οι εκπαιδευτικοί ανέπτυξαν έναν εποικοδομητικό διάλογο, συζητώντας για τα προβλήματα που απασχολούν τον Κλάδο, αλλά και τα προβλήματα σε τοπικό επίπεδο. «Η παρουσία μου εδώ σχετίζεται με τη συγκέντρωση σκέψεων και προβληματισμών των συναδέλφων, προκειμένου να μεταφερθούν στην Ολομέλεια των προέδρων, που θα πραγματοποιηθεί στις 21 Οκτωβρίου στην Αθήνα, και εκεί να χαράξουμε τη στρατηγική μας αγια την επόμενη περίοδο, βλέποντας τα διακυβεύματα που υπάρχουν σε σχέση με τον Κλάδο και γενικότερα τα ζητήματα που αφορούν τον χώρο της εκπαίδευσης και πως αυτά μπορούμε να τα διεκδικήσουμε», είπε ο κ.Τρούλης, μιλώντας στην εφημ. «Πατρίς». Αυτά, είναι – μεταξύ άλλων – το Π.Δ 79, η διαφοροποίηση του πρωινού ωραρίου με το ολοήμερο στο νηπιαγωγείο, γεγονός που επηρεάζει την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης, η υποχρεωτική φοίτηση στο νηπιαγωγείο και οι μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών, αφού και το ίδιο το Υπουργείο Παιδείας – όπως είπε ο κ.Τρούλης – έχοντας προϋπολογίσει την πρόσληψη 24.000 αναπληρωτών στην Α/θμια και Β/θμια Εκπαίδευση, έχει «αποδεχθεί» τις ανάγκες.

Η εκλογική διαδικασία ξεκίνησε μετά τις 2:00 τα μεσημέρι, αφού  κατά τη διάρκεια της Γεν. Συνέλευσης, το θέμα της αξιολόγησης των διευθυντών, «ανέβασε» κατά πολύ τους τόνους και δεν έλειψαν οι φωνές και οι αντεγκλήσεις.

Οι ψήφοι και οι έδρες

Στις εκλογές του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πύργου ψήφισαν 325 μέλη, ενώ στην καταμέτρηση βρέθηκαν 271 έγκυρα, και 45 λευκά και 9 άκυρα ψηφοδέλτια.

Πρώτη δύναμη αναδείχθηκε η Ανεξάρτητη Παρέμβαση Εκπαιδευτικών Π.Ε Πύργου που έλαβε 95 ψήφους και τρεις έδρες στο Δ.Σ (πέρσι είχε 2) τις οποίες καταλαμβάνουν οι Λουί – Χάρης Ραμαροσόν (66 ψήφους), Σπύρος Σιδηροκαστρίτης (32) και Κατερίνα Σωτηροπούλου (29).

Η Ανεξάρτητη Κίνηση Εκπαιδευτικών Πύργου έλαβε 75 ψήφους και δυο έδρες για το Δ.Σ (πέρσι είχε 1) τις οποίες καταλαμβάνουν ο Αθανάσιος Κατσίμπελης (55 ψήφους) και ο Κώστας Κούλης (30).

Η Ταξική Ενότητα Εκπαιδευτικών (στηρίζεται από το ΠΑΜΕ) έλαβε 53 ψήφους καταλαμβάνοντας μια έδρα «επιστρέφοντας» ουσιαστικά στο Δ.Σ, αφού τις δυο προηγούμενες χρονιές δεν είχε λάβει έδρα. Εκλέγεται ο Κωνσταντίνος Σταθάς, με 30 ψήφους.

Τέλος, η  Νέα Πνοή στην Εκπαίδευση έλαβε 48 ψήφους και μια έδρα (πέρσι είχε 2), την οποία καταλαμβάνει η Μένια Παπουτσή.

Για την Ελεγκτική Επιτροπή εκλέγονται οι Βικτωρία Βασιλοπούλου και Κώστας Τερλεπάνης από το την Ανεξάρτητη Παρέμβαση και ο Ευθύμιος Πατσούρης από την Ανεξάρτητη Κίνηση.

Το νέο Δ.Σ θα συνεδριάσει τις επόμενες ημέρες για να συγκροτηθεί σε σώμα.

Όλη η επικαιρότητα