Χωρίς κατηγορία

Σύλλογος Δασκάλων & Νηπιαγωγών Εκπαιδευτικών Περιφερειών Πύργου: Συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη Ηλείας

Ακούστε το άρθρο

Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Εκπαιδευτικών Περιφερειών Πύργου επισκέφτηκαν, την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019, τον αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλο, προκειμένου να συζητήσουν θέματα που αφορούν στην εκπαιδευτική και μαθητική κοινότητα και τις σχολικές μονάδες αρμοδιότητάς του.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου εξέφρασε τα αιτήματά του, σχετικά με τη μεταφορά μαθητών, τον έλεγχο των υπαρχόντων σχολικών κτιρίων και την κατασκευή νέων, ενώ, παράλληλα, ζήτησε τη συνεργασία της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας στις δράσεις του.

Συγκεκριμένα, τα μέλη του Συλλόγου τόνισαν την αναγκαιότητα δημιουργίας ενός πλαισίου ικανού να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της ασφαλούς μεταφοράς των μαθητών από και προς τα σχολεία. Η διαδικασία αυτή, τόνισαν, οφείλει να είναι σύμφωνη αφενός με την έγκαιρη προσέλευση των μαθητών στα σχολεία τους, αφετέρου με την ευαισθησία που πρέπει να δείξουμε όλοι στην τρυφερή ηλικία της προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας.

Ακολούθως, επισημάνθηκε η ανάγκη για  τον έλεγχο των σχολικών κτιρίων, όσο αφορά στην σεισμική προστασία τους και, ιδιαίτερα για τα μισθωμένα κτίρια στα οποία στεγάζονται Νηπιαγωγεία. Επιπλέον, τονίστηκε η ανακατασκευή των προαυλίων και ο εξοπλισμός των σχολικών μονάδων με τεχνολογικά μέσα.

Τέλος, το Δ.Σ. του Συλλόγου συζήτησε για την ανάγκη που έχει προκύψει για νέες κτιριακές υποδομές, τόσο όσο αφορά στα Δημοτικά Σχολεία όσο και στα Νηπιαγωγεία. Με δεδομένο ότι οι ανάγκες για νέες κτιριακές σχολικές υποδομές είναι πλέον επιβεβλημένες, τόνισαν ότι το θέμα αυτό αποτελεί προτεραιότητα για τον Σύλλογο και ζήτησαν την υποστήριξη του Αντιπεριφερειάρχη σε σχετικές ενέργειές τους.

Ο κ. Γιαννόπουλος δήλωσε, καταρχήν, πως και ο ίδιος αναγνωρίζει τις παθογένειες που υπάρχουν στο πλαίσιο που εφαρμόζεται για τη μεταφορά των μαθητών, δηλώνοντας παράλληλα ότι, σε κάθε περίπτωση, το διακύβευμα αυτό είναι μεγάλο και απαιτείται συναίνεση και καλή προαίρεση από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Η απρόσκοπτη λειτουργία του συστήματος της ασφαλούς μεταφοράς των μαθητών είναι μείζονος σημασίας, γι’ αυτό, και όπως τόνισε, δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται επιπόλαια.

Αναφορικά με τον έλεγχο των κτιριακών υποδομών, ο Αντιπεριφερειάρχης δήλωσε ότι απαιτούνται χρονοβόρες διαδικασίες (διαγωνισμοί για εκπόνηση μελετών, διαγωνισμοί ανάληψης εργολαβιών), αλλά, σε κάθε περίπτωση, το αίτημα του Δ.Σ. του Συλλόγου για άμεσο έλεγχο των σχολικών κτιρίων βρίσκεται σε προτεραιότητα της Περιφέρειας και δρομολογείται συνολικά και για τους τρεις νομούς. Όσο για το θέμα του τεχνολογικού εξοπλισμού, εξέφρασε τη βούληση της Περιφέρειας, να εντάξει ανάλογες δράσεις στο νέο ΕΣΠΑ.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με τη δέσμευση για άμεση συνεργασία της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας με το ΔΣ του Συλλόγου για τα θέματα που συζητήθηκαν, αλλά και για όσα μπορεί να προκύψουν το επόμενο χρονικό διάστημα, ώστε από κοινού να βρίσκουν τις λύσεις που χρειάζεται η εκπαιδευτική και μαθητική κοινότητα.

Όλη η επικαιρότητα