Εκπαίδευση

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Πύργου – Αρχαίας Ολυμπίας για τις Εξετάσεις Διαγνωστικού Χαρακτήρα – «Ελληνική PISA»

Ακούστε το άρθρο

Την Τετάρτη 10 Μαΐου 2023 διενεργήθηκαν οι Εθνικές Εξετάσεις Διαγνωστικού Χαρακτήρα – Ελληνική PISA», οι οποίες ΑΚΥΡΩΘΗΚΑΝ στην πράξη από εκπαιδευτικούς και γονείς!!!!

Είναι εντυπωσιακή, ωστόσο, η προσπάθεια της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ να επικοινωνεί τους αριθμούς κατά πως βολεύεται. Μετά το τέλος της διαδικασίας, επίσημα από το Υπουργείο Παιδείας εκφράστηκε ο ενθουσιασμός για τη συμμετοχή των 579 από τα 600 σχολεία που αποτελούσαν μέρος του συνολικού δείγματος, κρίνοντας αυτή τη συμμετοχή από το γεγονός ότι 21 διευθυντές σχολικών μονάδων δεν μπήκαν στην πλατφόρμα του ΙΕΠ να παραλάβουν τα θέματα (!!).

Η αλήθεια ωστόσο είναι πως, παρά το γεγονός ότι τα θέματα είχαν παραληφθεί από την ψηφιακή πλατφόρμα, οι εξετάσεις ΑΚΥΡΩΘΗΚΑΝ σε πλείστες περιπτώσεις, καθώς πολλοί διευθυντές σχολικών μονάδων, μεταξύ των οποίων και ο Διευθυντής του 3ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου, συμμετείχαν ΚΑΙ οι ίδιοι μαζί με τους Συλλόγους Διδασκόντων των σχολείων τους στην 4ωρη στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ (να θυμίσουμε ότι η στάση εργασίας που είχαν κηρύξει οι Ομοσπονδίες μας, ΔΟΕ και ΟΛΜΕ, κρίθηκε από το… δικαστήριο (!!!) παράνομη και καταχρηστική).

Τα ποσοστά και οι αναγνώσεις τους από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ να κρύψουν την πραγματικότητα. Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας δηλώνει πως από τα δύο σχολεία αρμοδιότητας του Συλλόγου μας που βρίσκονταν ανάμεσα στα επιλεγμένα 300 Δημοτικά Σχολεία της χώρας, συμμετείχε στη διαδικασία μόνο ένας (!!!) μαθητής του ολιγοθέσιου σχολείου. Χαιρετίζουμε: *** τους συναδέλφους του 3ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου, οι οποίοι επέδειξαν σεβασμό απέναντι στον μαθητή και το δημόσιο σχολείο και, συμμετέχοντας στην στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ, εμπόδισαν τη διενέργεια των Εθνικών Εξετάσεων Διαγνωστικού Χαρακτήρα – «Ελληνική PISA». *** την απόφαση των Γονέων των μαθητών των δύο τμημάτων της ΣΤ’ τάξης του 3ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου, οι οποίοι ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ τη συμμετοχή των παιδιών τους στις συγκεκριμένες εξετάσεις, ύστερα και από την ενημέρωση που είχαν από το Δ.Σ. του Συλλόγου μας, με αποτέλεσμα να απέχει σήμερα το 80% των μαθητών της ΣΤ’ τάξης από το σχολείο. *** τους συναδέλφους, μάχιμους εκπαιδευτικούς του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου, που παρά την αιφνίδια ενημέρωσή τους από τον Διευθυντή Π.Ε. Ηλείας να συμμετέχουν στις εξετάσεις οι μαθητές της ΣΤ’ τάξης του δικού τους σχολείου, λόγω της εμπλοκής που δημιούργησαν εκπαιδευτικοί και γονείς του 3ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου και χωρίς να προβλέπεται σε ΚΑΝΕΝΑ ΣΗΜΕΙΟ της υπ’ αρ. 14163/ΓΔ4 (ΦΕΚ 724/13-02-2023) απόφασης κάτι παρόμοιο, επικοινώνησαν με μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου μας και κατάφεραν να ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΝ ΝΟΜΙΜΩΣ τη διενέργεια των εθνικών εξετάσεων «PISA» στο δικό τους σχολείο.

Η συντεταγμένη αντίδραση ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ & ΓΟΝΕΩΝ απέναντι στον αυταρχισμό του Υπουργείου Παιδείας, που αρέσκεται να ΜΑΣ αντιμετωπίζει ΣΥΝΟΛΙΚΑ με ΑΠΑΞΙΩΤΙΚΟ τρόπο, είχε ΜΟΝΟ έναν στόχο: την ΠΡΟΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ. Προχωράμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ χωρίς ΦΟΒΟ. Διεκδικούμε όσα δικαιούνται ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ.

Για το Δ.Σ

Η Πρόεδρος Αντωνία Μπρη

Η Γενική Γραμματέας Δήμητρα Καραμεσίνη

Όλη η επικαιρότητα