Αγροτικά

Σύλλογος ελαιοτριβέων βορείου Ηλείας «Αθηνά»: Έναρξη με καλούς οιωνούς

13931_ph1.jpg
Ακούστε το άρθρο

Τα θέματα που απασχολούν τους ελαιοτριβείς της Ηλείας με την έναρξη της φετινής ελαιοκομικής περιόδους, συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της χθεσινής γενικής συνέλευσης του Συλλόγου Ελαιοτριβέων Βορείου Ηλείας «Αθηνά» που πραγματοποιήθηκε στον Πύργο.

Στην έναρξη της Γενικής Συνέλευσης ο πρόεδρος του Συλλόγου Νίκος Βασιλακόπουλος καλωσόρισε τους συμμετέχοντες και έκανε μια σύντομη αναφορά στα θέματα και προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο, με την αρχή της σεζόν. Εξήγησε πως αρκετά από τα προβλήματα είναι μεν δυσεπίλυτα, κυρίως λόγω οικονομικού κόστους, αλλά μπορούν να βρεθούν λύσεις. Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη συνεργασία που έχει αναπτυχθεί με τον αντιπεριφερειάρχη κ.Καφύρα, αναγνωρίζοντας τη βοήθειά του, στην προσπάθεια που καταβάλουν και οι ίδιοι να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους και οι εγκαταστάσεις τους να πληρούν τις προϋποθέσεις μη μόλυνσης του περιβάλλοντος λόγω λυμάτων.

Δυο επίσης από τα θέματα που απασχόλησαν τη χθεσινή γενική συνέλευση ήταν η τιμή του λαδιού, που υπολογίζεται, μέχρι στιγμής, στα 2,5 ευρώ ? εκφράζοντας την ελπίδα να μην «πέσει» και να σταθεροποιηθεί τουλάχιστο εκεί – αλλά και τα κονδύλια της Ε.Ε για τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων τους, τα γραφειοκρατικά προβλήματα που δεν επιτρέπουν την εκταμίευση των χρημάτων αλλά και την παράσταση μέχρι το τέλος του 2013 που έχει δοθεί για την υλοποίηση των μελετών με επιδότηση 60% του συνολικού κόστους.

Νάνσυ Σπυροπούλου

(n_spyropoulou@yahoo.gr)

Όλη η επικαιρότητα