Ελλάδα Ηλεία

Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Πύργου – Αρχ. Ολυμπίας – Ζαχάρως: Κάλεσμα συμμετοχής στην Πανελλαδική απεργία

Ακούστε το άρθρο

Ανακοίνωση-κάλεσμα συμμετοχής στην 24ώρη Πανελλαδική απεργία της Τετάρτης 14 Νοεμβρίου εξέδωσε ο Σύλλογος Εργαζομένων στους δήμους Πύργου – Αρχαίας Ολυμπίας – Ζαχάρως.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Το Δ/Σ του Συλλόγου μας σε συνεδρίαση του την 1/11/2018 αποφάσισε ομόφωνα την συμμετοχή μας στην 24ωρη Πανελλαδική απεργία που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ για την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018 και συμμετέχει και η Ομοσπονδία  μας (ΠΟΕ-ΟΤΑ) αντιδρώντας στις ασκούμενες πολιτικές από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Εννέα (9) χρόνια φτωχοποίησης και εξαθλίωσης του ελληνικού λαού από τις Νεοφιλελεύθερες πολιτικές που ψήφισαν όλες μέχρι σήμερα οι κυβερνήσεις και που συνεχίζει να εφαρμόζει η συγκυβέρνηση δεν ξεπερνιούνται ούτε αντιμετωπίζονται με τα επικοινωνιακά διαγγέλματα για δήθεν έξοδο από τα μνημόνια  όταν είναι γνωστό πως η οικονομική και η πολιτική ανεξαρτησία έχει υποθηκευτεί τουλάχιστον μέχρι το 2060.

Οι δεσμεύσεις της χώρας για πρωτογενή πλεονάσματα σε συνδυασμό με την αναιμική ανάπτυξη είναι θηλιά στον λαιμό για τα εργασιακά μας δικαιώματα και προεξοφλούν την διαιώνιση της λιτότητας, της υψηλής ανεργίας, της  υπερφορολόγησης, των ιδιωτικοποιήσεων.

Οι μειώσεις κατά 40% που έχουμε υποστεί στα εισοδήματά μας, δεν είναι στις προτεραιότητες της κυβέρνησης ούτε καν για σταδιακή αποκατάσταση. Η οικονομική αφαίμαξη των εργαζομένων συνεχίζεται μέσω της αύξησης της έμμεσης φορολογίας.

Η κυβέρνηση ομολογώντας πλέον ότι ο νόμος Κατρούγκαλου είναι λαιμητόμος για τις συντάξεις παλεύει απεγνωσμένα να αποφύγει προεκλογικά τις περικοπές για τους παλαιούς ασφαλισμένους μέσω του επανυπολογισμού των συντάξεων.

Ο νόμος αυτός δεν παίρνει βελτιώσεις αλλά κατάργηση. Με πρόσχημα την “εναρμόνιση” του επιδόματος ανθυγιεινής και επικίνδυνης με τα Ευρωπαϊκά δεδομένα η συγκυβέρνηση έχει δεσμευτεί στους δανειστές στις αρχές του 2019 για την περικοπή του επιδόματος. Οι μειώσεις προσωπικού, οι συγχωνεύσεις, οι καταργήσεις υπηρεσιών, η κατάργηση οργανικών θέσεων, η εφεδρεία, οι διαθεσιμότητες και οι απολύσεις, υπηρέτησαν τον στόχο συρρίκνωσης του Δημοσίου. Οι ιδιωτικοποιήσεις σημαντικών τομέων της οικονομίας συνεχίζονται.

Η απαράδεκτη τροπολογία Γεροβασίλη προκειμένου να επιβάλει με κάθε τρόπο την αξιολόγηση στο Δημόσιο ερήμην των εργαζομένων απειλώντας με αποκλεισμό από θέσεις ευθύνης τους προϊσταμένους όλων των βαθμίδων πρέπει τώρα να αποσυρθεί. Να σταματήσουν εδώ και τώρα οι πλειστηριασμοί λαϊκής κατοικίας και περιουσίας για όσους αποδεδειγμένα δεν μπορούν να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους. Όλοι εμείς οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση απαιτούμε την συγκρότηση ενιαίου μετώπου ενάντια στις  ιδιωτικοποιήσεις , στο ξεπούλημα της Δημόσιας και Δημοτικής Περιουσίας, στην οικονομική αφαίμαξη μισθών και συντάξεων.’

Διεκδικώντας

  1. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ιδιαίτερα στις υπηρεσίες κοινωνικής ανταπόδοσης και προσφοράς (Παιδεία- Υγεία- Παιδικοί Σταθμοί – Κοινωνικές Υπηρεσίες – Καθαριότητα – Πράσινο) – Κατάργηση των ελάχιστων σχέσεων εργασίας .
  2. Αυξήσεις στους μισθούς Υπολογισμός διετίας 2016-2017 στην μισθολογική εξέλιξη – επαναφορά 13ου και 14ου  μισθού.
  3. Κατάργηση νόμου Κατρούγκαλου για το ασφαλιστικό και όλων των συνταξιοδοτικών νόμων.
  4. Τακτοποίηση των εργαζομένων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες με πολυετή απασχόληση στους ΟΤΑ.
  5. Κατάργηση της τροπολογίας Γεροβασίλη για την αξιολόγηση
  6. Αυστηρή εφαρμογή της νομοθεσίας για την υγιεινή και ασφάλεια
  7. Κανένας πλειστηριασμός λαϊκής κατοικίας και εργαζομένων
  8. Αφορολόγητο στα 12000,00 ευρώ. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ. Μείωση των συντελεστών ΦΠΑ στο 15%.
  9. Επέκταση, αύξηση ειδικοτήτων και μη περικοπή από κανέναν εργαζόμενο του επιδόματος ανθυγιεινής και επικίνδυνης εργασίας που το λαμβάνει σήμερα.
  10. Όχι στην κατάργηση του προληπτικού ελέγχου των δαπανών.    Άμεση κατάργηση του άρθρου 204 του Ν. 4555/2018.

11.Κατάργηση της διάταξης του άρθρου 61 του Ν. 3979/2011 όπου       δίνεται η δυνατότητα στους ΟΤΑ Α΄ βαθμού για την σύναψη δημοσίων συμβάσεων παροχής υπηρεσιών καθαριότητας.

12.Κατάργηση της διάταξης για το 50% + 1 για την λήψη απόφασης για την προκήρυξη απεργίας.

13.Δημόσια και δωρεάν νοσοκομεία.

14.Δημόσιους σύγχρονους και δωρεάν παιδικούς σταθμούς με       πλήρης  στελεχωμένο και μόνιμο προσωπικό.

Συνάδελφοι

Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση συμμετέχουμε μαζικά στην 24ωρη Πανελλαδική απεργία που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ για την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018, και στην απεργιακή συγκέντρωση στο 2Ο Λύκειο Πύργου στις 10:30 π.μ.

 

Όλη η επικαιρότητα