Ηλεία

Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Πύργου: «Άμεση επαναλειτουργία της δεύτερης κλινικής covid»

Ο Σύλλογος ζητά την αναστολή του «εντέλλεσθε» του διοικητή της 6ης Υ.ΠΕ, Γιάννη Καρβέλη, που αποφάσισε ουσιαστικά την επιστροφή του προσωπικού από τον Πύργο στην Νοσηλευτική Μονάδα της Αμαλιάδας, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα την αναστολή λειτουργίας της δεύτερης κλινικής covid της Ν.Μ. Πύργου.
Ακούστε το άρθρο

Την άμεση επαναλειτουργία της δεύτερης κλινικής covid της Νοσηλευτικής Μονάδας Πύργου ζητά με έγγραφό του προς την διοίκηση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, το οποίο κοινοποιήθηκε και στην αναπληρώτρια υπουργό Υγείας, Μίνα Γκάγκα, ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου.

Ακόμα, ο Σύλλογος ζητά την αναστολή του «εντέλλεσθε» του διοικητή της 6ης Υ.ΠΕ, Γιάννη Καρβέλη, που αποφάσισε ουσιαστικά την επιστροφή του προσωπικού από τον Πύργο στην Νοσηλευτική Μονάδα της Αμαλιάδας, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα την αναστολή λειτουργίας της δεύτερης κλινικής covid της Ν.Μ. Πύργου.

Ο λόγος που οι εργαζόμενοι διεκδικούν τα παραπάνω σχετίζεται με το γεγονός ότι η μοναδική κλινική covid της Ν.Μ. Πύργου παραμένει εδώ και μέρες γεμάτη και κατά συνέπεια οι υπόλοιποι θετικοί ασθενείς παραμένουν στην πτέρυγα με τα ύποπτα επιμολύνοντας και τους υπόλοιπους ασθενείς.

Επίσης, όπως αναφέρθηκε και στο ρεπορτάζ της εφ. «Πατρίς» την περασμένη Δευτέρα σχετικά με την εξάπλωση του κορωνοϊού και σε άλλες κλινικές, υπάρχουν ασθενείς θετικοί στον ιό νοσηλεύονται σε μη covid κλινικές, όπως στην Ορθοπεδική και Παθολογική κλινική. Ακόμα, στην Ψυχιατρική κλινική όλοι οι ασθενείς νοσούν από κορωνοϊό σε χώρο μη κατάλληλο, όπως αναφέρει και σε σχετικό έγγραφό της η επιτροπή λοιμώξεων.

Το δε νοσηλευτικό προσωπικό της Ψυχιατρικής νοσεί με covid και η νοσηλευτική υπηρεσία προκειμένου να αντιμετωπίσει την κατάσταση έχει μετακινήσει προσωπικό από άλλες κλινικές δημιουργώντας ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα σε όλα τα νοσηλευτικά τμήματα.

Τέλος, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου, Γιάννη Γεωργίου και τον γραμματέα, Παναγιώτη Μυλωνά, η κατάσταση είναι έκρυθμη και αν δεν δοθεί άμεση λύση ο Σύλλογος θα απευθυνθεί στον Εισαγγελέα.

Όλη η επικαιρότητα