Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Αγίων Αποστόλων – Ελαιώνα: Μήνυμα ανθρωπιάς και προσφοράς

Ήταν από τους πρώτους και πιο δυναμικούς αιμοδοτικούς συλλόγους της Ηλείας. Και σήμερα, μετά από μια μικρή – και φυσιολογική ίσως – κάμψη, ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Αγίων Αποστόλων – Ελαιώνα «Ο Άγιος Τρύφωνας» έχει ανακάμψει σημαντικά και το αποδεικνύει σε κάθε οργανωμένη εθελοντική αιμοδοσία. Έτσι και χθες, τα μέλη του συγκέντρωσαν 32 μονάδες αίματος και εγγράφηκαν 15 νέοι εθελοντές δότες μυελού των οστών.

Το «ραντεβού ζωής» δόθηκε στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, το «σπίτι» του Συλλόγου. Εκεί, συγκεντρώθηκαν από νωρίς το πρωί δεκάδες μέλη– παλιά και νέα – από τον Ελαιώνα και τους Αγίους Αποστόλους αφιερώνοντας λίγο από τον χρόνο τους για να προσφέρουν μία μονάδα αίματος για την Τράπεζα Αίματος του Συλλόγου, από την οποία, όλα αυτά τα χρόνια, έχουν βοηθηθεί και σωθεί δεκάδες συνάνθρωποί τους που βρέθηκαν σε κίνδυνο.

Όλοι οι εθελοντές, πριν αιμοδοτήσουν, υποβλήθηκαν σε ιατρικό έλεγχο από τη Συντονίστρια Διευθύντρια του Σταθμού Αιμοδοσίας Κωνσταντίνα Πανέτα – Κωνσταντακοπούλου και αιμοδότησαν με την επιμέλεια των νοσηλευτών Ράνιας Μπαρλαμά και Γιώργου Βενιζέλου. Μέχρι το μεσημέρι, είχαν συγκεντρώσει συνολικά 32 μονάδες αίματος από τους 42 εθελοντές που επιθυμούσαν να αιμοδοτήσουν. Οι 10, που δεν κατάφεραν να αιμοδοτήσουν χθες, θα το κάνουν μέσα στις επόμενες ημέρες, απευθυνόμενοι στον Σταθμό Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου.

Η δράση τους όμως δε σταματά εκεί, καθώς ο Σύλλογος Ελαιώνα – Αγίων Αποστόλων, είναι από αυτούς που σε κάθε οργανωμένη αιμοληψία εξακολουθούν να εγγράφουν νέα μέλη εθελοντών δοτών μυελού των οστών, έχοντας συνειδητοποιήσει πόσο σημαντικό είναι να μεγαλώσει η «τράπεζα» των εθελοντών δοτών, κι έτσι μέχρι το μεσημέρι, είχαν εγγραφεί 15 νέα μέλη.

Τα μέλη του Δ.Σ, με επικεφαλής τον πατ. Ηλία Κούλη, δεσμεύτηκαν να συνεχίσουν τα προσπαθούν, γνωρίζοντας ότι θα έχουν πάντα ως συμπαραστάτες το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Σταθμού Αιμοδοσίας και κυρίως τους ευαισθητοποιημένους πολίτες – εθελοντές.