Ηλεία

Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Καράτουλα: Βράβευσε το μέλλον του τόπου

Ακούστε το άρθρο

Τους νέους επιστήμονες της περιοχής, το μέλλον αυτού του τόπου που τόσο τους έχει ανάγκη για να προοδεύσει, βράβευσε ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Καράτουλα «Ο Άγιος Δημήτριος», στην επιτυχημένη εκδήλωση κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του, το βράδυ του περασμένου Σαββάτου. Μια ζεστή εκδήλωση, που συγκέντρωση για μια ακόμα φορά το ενδιαφέρον της τοπικής κοινωνίας και όχι μόνο.

Η εκδήλωση, που φέτος πραγματοποιήθηκε για 10η χρονιά, έλαβε χώρα στο Κτήμα «Απόλλωνιον» στις Καρούτες, με τη συμμετοχή 370 περίπου κατοίκων της ευρύτερης περιοχής, εθελοντών αιμοδοτών και όχι μόνο, που στηρίζουν τον Σύλλογο Αιμοδοτών σε κάθε δράση του. Το καλωσόρισμα έκανε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών και εφημέριος Καράτουλα πατ. Αθανάσιος Στεργιόπουλος, θυμίζοντας ότι ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών είναι σύλλογο ανιδιοτελούς προσφοράς και ότι η εκδήλωση αυτή δεν διοργανώνεται για «μέτρηση δυνάμεων» αλλά «…είναι μια εκδήλωση συναισθημάτων της προσφοράς στους ανθρώπους. Αυτός είναι ο σκοπός μας. Γι’ αυτό και είμαστε εδώ, για να δούμε ο ένας τον άλλο πιο κοντά μας, πιο ζεστά και ανθρώπινα. Για να μπορεί ο καθένας μας που τρέφει αισθήματα να μην τα κρατά για τον εαυτό του αλλά να το εξωτερικεύει», είπε χαρακτηριστικά. Ευχαρίστησε όλους για την παρουσία τους και είπε ότι θα είναι στο πλευρό τους όσο ο Θεός του «επιτρέψει» να είναι κοντά τους, και απαντώντας σε όλους εκείνους που θέλουν να «ανακατώσουν ανέμους» – όπως είπε, ο Σύλλογος βρίσκεται σε στέρεες βάσεις και δεν έχει χτίσει πάνω σε άμμο που θα την σκορπίσουν οι άνεμοι.

Αιμοδοσία και εκκλησία

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Καθηγητής Θεολογίας και Βυζαντινής Μουσικής, εφημέριος του Ι.Ν Αγίου Γεωργίου Αμαλιάδας, πατ. Γεώργιος Σταθόπουλος, που μίλησε με θέμα «Αιμοδοσία και Εκκλησία». Μίλησε για τις προσδοκίες με τις οποίες ξεκίνησε το 2017, τις οποίες – είπε – κάποιοι προσπαθούν να τις περιορίσουν, αναφερόμενος και στην μεγαλύτερη προσδοκία για ένα καλύτερο αύριο, που είναι η ευθύνη που αναλογεί στον καθένα μας ξεχωριστά και σε όλους μαζί ως Χριστιανική κοινότητα και κοινωνία προσώπων.  «Προς τους αδελφούς μας οφείλουμε να είμαστε φιλάδελφοι και αυτή την φιλάδελφη αγάπη σας ήρθαμε να μνημονεύσουμε, με σκοπό των παραδειγματικό και άλλων προς την κατεύθυνση αυτής της προσφοράς αγάπης και αίματος για τον πάσχοντα αδελφό  μας» είπε. Αναφερόμενος σ’ αυτή την αγάπη μέσω της Εθελοντικής Αιμοδοσίας, είπε πως «…δίνεται η δυνατότατα στον καθένα από εμάς να μιμηθεί έμπρακτα τον κύριο μας Ιησού Χριστό ο οποίος πρώτος προσέφερε το αίμα τους για την σωτηρία και την αιώνια ζωή όλων μας…Το αίμα, κύριο λειτουργικό συστατικό της ζωή μας, δεν παρασκευάζεται. Προσφέρεται από τον άνθρωπο στον συνάνθρωπο και εξαρτάται από τη θέληση του καθενός μας να στρέψει το βλέμμα στον διπλανό του και να γίνει μιμητής του Κυρίου μας».

Στους νέους του τόπου

Τις ευχές και ευλογίες του για καλή και δημιουργική χρονιά, με προσφορά στον συνάνθρωπο, όπως ο Χριστός προσέφερε τον αίμα του για να λυτρώσει εμάς, έδωσε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωλένης κ.Αθανάσιος που ευλόγησε την πίτα και συνεχάρη τους νέους επιστήμονες, Πτυχιούχους και νέους φοιτητές, για τις επιτυχίες τους, που είναι αποτέλεσμα μεγάλου αγώνα και προσπάθειας, συμβουλεύοντας τους μάλιστα να βάζουν πάντα υψηλούς στόχους στη ζωή τους.

Βραβεύτηκαν οι Παναγοπούλου Βασιλή (Πτυχιούχος Γεωπονικής), Διονύσης Μιαούλης (Πτυχιούχος Οικονομικών), Παναγιώτης Γιαννόπουλος (Πτυχιούχους Θεολογίας) καθώς και οι νέοι φοιτητές Ευγενία Διαμαντοπούλου, Διονύσιος Σάμπαλος, Παναγιώτης Κωνσταντόπουλος, Κωνσταντίνος Νανόπουλος, Παναγιώτα Δημοπούλου και Χαρά Ζωγοπούλου.

Το φλουρί

Τυχερός του φλουριού ήταν ο Παναγιώτης Νανόπουλος, που πήρε το δώρο που και φέτος προσέφερε το κατάστημα Κοσμημάτων Ρουσόπουλος, στον Πύργο.

Οι χορευτές του Λαογραφικού Μουσικοχορευτικού Ομίλου Πύργου «Μοραϊτες» παρουσίασαν χορούς από την Πελοπόννησο και καταχειροκροτήθηκαν.

Νάνσυ Σπυροπούλου

(n_spyropoulou@yahoo.gr)

Όλη η επικαιρότητα