Πολιτική

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου Καράτουλα: Υπόμνημα σε Αλέξη Τσίπρα για τις άθλιες συνθήκες εκπαίδευσης των μαθητών

Ακούστε το άρθρο

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων  Γυμνασίου Καράτουλα  απέστειλε  υπόμνημα προς τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα,  για να τον ενημερώσει για τις άθλιες συνθήκες εκπαίδευσης των μαθητών που φοιτούν στο Γυμνάσιο-Λύκειο Καράτουλα του δήμου Πύργου.

Αναλυτικά το υπόμνημα :

«Κύριε πρόεδρε

Με την ευκαιρία της «καθόδου» σας στον πολύπαθο νομό μας, αφού σας καλωσορίσουμε στον τόπο που εκπορεύονται τα πανανθρώπινα  ιδανικά της ευγενούς άμιλλας, της  εκεχειρίας  και της ειρηνικής συνύπαρξης των λαών, θέλουμε με την παρούσα επιστολή να σας ενημερώσουμε για άθλιες συνθήκες εκπαίδευσης των μαθητών που φοιτούν στο Γυμνάσιο-Λύκειο Καράτουλα του δήμου Πύργου.

Το εν λόγω σχολείο μετά τον καταστροφικό σεισμό  του  2008 στεγάζεται σε λυόμενες αίθουσες.  Εκεί το περιβάλλον είναι  παντελώς  αφιλόξενο και με ζέστη και με κρύο. Οι μαθητές  υποφέρουν όποια εποχή και αν είναι και  το μάθημα γίνεται μετ εμποδίων.

Μάλιστα αυτές τις μέρες το μάθημα γίνεται σε αίθουσες που το θερμόμετρο κατέγραψε μέχρι -3 βαθμούς κελσίου. Τα πεπαλαιωμένα κλιματιστικά δεν λειτουργούν και  οι στέγες στάζουν νερά.  Για το λόγο αυτό οι μαθητές καταφεύγουν στο έσχατο μέσο διαμαρτυρίας προς την πολιτεία που είναι η κατάληψη.

Κύριε πρόεδρε

Από το 2015 έχουν ξεκινήσει οι εργασίες ανέγερσης του νέου κτιρίου του Γυμνασίου – Λυκείου Καράτουλα στο ίδιο σημείο που ο εγκέλαδος  κατέστρεψε το προηγούμενο , όπως αναφέραμε το 2008. Η ολοκλήρωση του έργου του νέου κτιρίου  και η παράδοσή του στους μαθητές της ευρύτερης περιοχής του πρώην δήμου Ωλένης θα αποτελέσει την επίλυση των προαναφερόμενων προβλημάτων που για οικονομία χώρου και χρόνου δεν κάνουμε μεγαλύτερη ανάλυση. Όμως το έργο παρ ότι έχουν περάσει τα χρονοδιαγράμματα της δημοπρασίας είναι ημιτελές. Οι ρυθμοί των εργασιών είναι αργοί και σποραδικοί. Κάποτε ξεκινά… για να σταματήσει πάλι. Και μετά από καιρό πάλι οι ίδιοι οι ρυθμοί. Έτσι σήμερα    για την πλήρη υλοποίηση του νέου σχολείου απομένει ουσιαστικά μόνο ο προαύλιος  χώρος του. Καθόλου όμως εύκολη υπόθεση όσο και αν  φαίνεται ότι θυμίζει την λαϊκή παροιμία  «φάγαμε το βόδι … απομένει η ουρά.». Έχει αρκετές εκκρεμότητες που δεν γνωρίζουμε αν επιτρέψουν την αποπεράτωση του όλου έργου.

Κύριε πρόεδρε

Ζητάμε την αρωγή σας ώστε να έχουμε καταρχήν επίσημη ενημέρωση πότε θα μπουν τα παιδιά στο νέο σχολείο.  Έχουμε ανοίξει ένα κύκλο επαφών με εκπροσώπους φορέων για αυτό το θέμα. Δεν έχουμε όμως καμία επίσημη ενημέρωση ούτε για την εξέλιξη του έργου ούτε φυσικά πότε και αν θα ολοκληρωθεί.

Ευελπιστώντας σε δικές σας ενέργειες

Με τα τιμής

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου Καράτουλα Γιώργος Μαρκόπουλος».    

Όλη η επικαιρότητα