Ηλεία

Σύλλογος Οικιστών Κουρούτας ‘Ο Άγιος Αθανάσιος’: Προτεραιότητα η ανάδειξη της Κουρούτας

Η βελτίωση των υποδομών και η περαιτέρω ανάδειξη της Κουρούτας, αποτελεί προτεραιότητα για τον Σύλλογο Οικιστών Κουρούτας ‘Ο Άγιος Αθανάσιος’ και εκεί επικεντρώθηκε και η θεματολογία της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου το πρωί της Κυριακής.

Όπως κάθε χρόνο η συνέλευση πραγματοποιήθηκε στο χώρο του δημοτικού κάμπινγκ της Κουρούτας και ήταν διευρυμένη, καθώς την παρακολούθησαν και μη μέλη και έκαναν τις προτάσεις τους, παρουσία και του Δημάρχου Ήλιδας Χρήστου Χριστοδουλόπουλου.

Οι πρωτοβουλίες

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Γιώργος Ευθυμίου, παρουσίασε τις δράσεις του Συλλόγου και επικεντρώθηκε στις πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί για την βελτίωση της εικόνας της περιοχής, καθώς ο Σύλλογος μερίμνησε για καθαρισμούς με δικά του έξοδα και έγιναν παρεμβάσεις σε καθαρισμούς και τάφρους για την αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων, ενώ προχώρησε και στον καθαρισμό της παραλίας.

Στην συνέλευση τέθηκε το θέμα του ηλεκτροφωτισμού στην περιοχή και υποβλήθηκε σχετικό αίτημα στον δήμο προκειμένου να αξιολογηθεί το μέγεθος της δαπάνης.

Όπως επισημάνθηκε ο δήμος έχει ξεκινήσει και τα έργα πυροπροστασίας, ενώ ο πρόεδρος επισκέφθηκε και το Δασαρχείο της Αμαλιάδας για το ίδιο θέμα.

Σε ότι αφορά την υδροδότηση της περιοχής έχει ολοκληρωθεί και γίνονται συνδέσεις, ενώ σε ότι αφορά την αποχέτευση, ο Δήμαρχος ενημέρωσε ότι θα ολοκληρωθεί έως το τέλος του έτους.

Κατά την διάρκεια της συνέλευσης εκφράστηκε ικανοποίηση για το γεγονός ότι το αλιευτικό καταφύγιο Παλουκίου πέρασε στην δικαιοδοσία του δήμου, καθώς αυτό θα δώσει άλλη ώθηση στην ανάπτυξη της περιοχής και ο Δήμαρχος ενημέρωσε ότι θα προχωρήσει η οριοθέτηση του οικισμού, ενώ ο κ. Ευθυμίου του παρέδωσε στοιχεία για να προχωρήσει το σχέδιο πόλη της Κουρούτας ώστε να αναδειχθεί ως τουριστική περιοχή.

Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στο ναό του Αγίου Αθανασίου Κουρούτας, όπου γίνονται παρεμβάσεις για να αναδειχθεί και όπως ενημέρωσε ο κ. Χριστοδουλόπουλος θα διατεθεί δαπάνη από τον δήμο για την κατασκευή στεγάστρου, ώστε να προστατευθούν και τα βυζαντινά ευρήματα.

Ο κ. Ευθυμίου έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στο θέμα της καθαριότητας και κάλεσε τους οικιστές να είναι προσεκτικοί και να μην αφήνουν απορρίμματα, κλαδιά και μεγάλα αντικείμενα έξω από τους κάδους. Όπως είπε, θα οριστούν συγκεκριμένες ημέρες για την εναπόθεση μεγάλων αντικειμένων και κλαδιών, προκειμένου να απομακρύνονται άμεσα.

Επίσης, τέθηκε αίτημα για την έλλειψη internet στην περιοχή αλλά και παροχών για την σύνδεση τηλεφώνων και ζητήθηκε από τον Δήμαρχο να αναλάβει το θέμα.

Τέλος, σε συνεργασία με το Κίνημα του Χελωνίτη Κόλπου, ο Σύλλογος ζητά από την ΕΤΑΔ να παραχωρηθούν τα 72 στρέμματα στην περιοχή.

Στην συνέλευση παρευρέθηκαν επίσης ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ανδρέας Νικολακόπουλος, οι αντιδήμαρχοι Νώντας Παναγιωτόπουλος και Κώστας Τσεριώνης, ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ ‘Ο Ηλείος’ Αλέξης Μανωλόπουλος, ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Γιάννης Αθανασόπουλος και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αμαλιάδας Νίκος Σιαψάλης.

Όλη η επικαιρότητα