Σύλλογος Οικιστών Σπιάντζας: Συνεπείς στο «ραντεβού» ανθρωπιάς και προσφοράς

Συνεπείς στο καθήκον που έχουν απέναντι στον πάσχοντα συνάνθρωπο, τα μέλη και φίλοι του Συλλόγου Οικιστών Σπιάντζας «Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος» το απόγευμα της Τετάρτης 1η Αυγούστου, έδωσαν το «παρών» στην εθελοντική αιμοδοσία που διοργανώθηκε για 5η συνεχή χρονιά.

Η αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε στον χώρο της εκκλησίας και συμμετείχαν μέλη και φίλοι του Συλλόγου, που ζουν μόνιμα ή παραθερίζουν στην περιοχή, και κάθε χρόνο, την 1η Αυγούστου, αφιερώνουν λίγο από τον χρόνο τους για ένα σημαντικό σκοπό. Και τον πετυχαίνουν, αφού από την Τράπεζα Αίματος του Συλλόγου, στα χρόνια της λειτουργίας της, έχουν βοηθηθεί αρκετοί συνάνθρωποί μας που είχαν ανάγκη.

Έτσι, όλοι οι εθελοντές υποβλήθηκαν σε ιατρικό έλεγχο από την Συντονίστρια Διευθύντρια του Σταθμού Αιμοδοσίας Κωνσταντίνα Πανέτα – Κωνσταντακοπούλου και αιμοδότησαν με την φροντίδα των νοσηλευτριών Γωγούς Παρασκευά (σ.σ προϊσταμένη) και Ράνιας Μπαρλαμά. Παρόντες στη διαδικασία ο πρόεδρος του Συλλόγου Χαράλαμπος Κλουκίνας, ο αντιπρόεδρος Γιώργος Μπρης και το μέλος Διονύσης Κατσιλιέρης που αιμοδότησε από τους πρώτους, δίνοντας το καλό παράδειγμα. Τη διαδικασία παρακολούθησαν και αρκετά παιδιά, που «συνόδευσαν» τους γονείς τους, παίρνοντας έτσι το πιο σημαντικό βιωματικό μάθημα ανθρωπιάς και προσφοράς, συνειδητοποιώντας την αξία της εθελοντικής προσφοράς αίματος και όταν μεγαλώσουν να γίνουν και αυτοί εθελοντές αιμοδότες και ευαισθητοποιημένοι πολίτες.