Ηλεία

Σύλλογος Νεολαίας & Άθλησης Νέας Φιγαλείας ‘’ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΒΟΓΑΛΗ: Δυναμικός με το «καλημέρα»

Ακούστε το άρθρο

Από τη πρώτη στιγμή με δράσης πολιτισμού αθλητισμού και κοινωνικής ευθύνης αναδεικνύεται σε σύλλογο «υπόδειγμα» όχι μόνο για την Επαρχία Ολυμπίας αλλά και ολόκληρη την Πελοπόννησο.

Ο Σύλλογος Νέων Νέας Φιγαλείας με μόλις ένα χρόνο παρουσίας στον Ηλειακό χώρο, ιδρύθηκε στα πρότυπα του «αδελφού» Συλλόγου Νέων Ανδρίτσαινας, δύο περιοχές με μεγάλη ιστορία, πολιτισμό, παιδεία, αλλά και τουριστικό ενδιαφέρον. Οι νέοι και των δύο περιοχών ωθήθηκαν στη δημιουργία συλλόγων μετά την απραξία – απογοήτευση από τα τεκτενόμενα των τοπικών φορέων και ήδη έχουν εξαιρετικές σχέσεις συνεργασίας και αλληλεγγύης για το κοινό καλό. Μετά τις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του 1ου ΔΣ του Συλλόγου Νεολαίας &Άθλησης ΝέαςΦιγαλείας «ΠΑΝΑΓΙΑΗΒΟΓΑΛΗ» οι οποίες πραγματοποιήθηκαν με την υποστήριξη της μεγαλύτερης ελληνικής εταιρίας πραγματοποίησης εκλογών, της ELECTOBOX, η πρώτη διοίκηση μετά και τη συγκρότηση σε σώμα έχει ως εξής:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ:Μανιάτης Σπυρίδων

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Α: Χουλιάρας Αθανάσιος

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Β: Αγγελόπουλος Νικόλαος

ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Κατιμερτζή Αναστασία

ΕΙΔΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Καράπαπας Γεώργιος

ΤΑΜΙΑΣ: Δούφας Κωνσταντίνος

ΜΕΛΟΣ:Μπαλαδήμας Αθανάσιος

ΕΙΔΙΚΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ (Πολιτισμού & Παράδοσης): Αλεξόπουλος Χαράλαμπος

Ήδη από τη στιγμή αναγνώρισης του συλλόγου από τις δικαστικές αρχές άρχισαν άμεσα δράσεις και μάλιστα σε επίπεδο όχι μόνο τοπικό αλλά και περιφερειών.

Σημαντικότερη η δράση συλλογής πρώτων υλών και τροφίμων για τη δομή της ΚΙ- ΒΩΤΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ στη Καλαμάτα και μάλιστα δις, όπως επίσης και η στήριξη με τρόφιμα υλικά στη δομή των ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΩΡΙΩΝ SOS της Μεσσηνίας. Πέραν αυτών υλοποιήθηκαν δράσεις δεντροφύτευσης, απόδοσης τιμών κατά τον Μάρτιο του 2021, απόδοσης δωρεών όπως κάδων συλλογής απορριμμάτων, εθελοντικής εργασίας όπως το βάψιμο του Δημοtικού Σχολείου Νέας Φιγαλείας, γνωριμίας με τη διοίκηση του ΟΑΚΑ και του Ολυμπιακού Μουσείου Αθηνών, γνωριμίας με τις ομοσπονδίες συλλόγων Επαρχίας Ολυμπίας και Ορεινής Μεσσηνίας καθώς και με την περιοχή της Τριφυλίας, αθλητικού περιεχομένου όπως η φιλοξενία του Διεθνές Ράλυ της ΦΙΛΠΑ στη Νέα Φιγαλεία, η υποστήριξη σπουδαίων αθλητών από τη περιοχή σε ευρωπαικούς αγώνες, η πολύτιμη βοήθεια κατά τις καταστροφικές πυρκαγιές σε Ολυμπία και Γορτυνία με την παροχή περισσότερων από 12 τόνων υλικής υποστήριξης κ.α

Το τελευταίο διάστημα ο σύλλογος τιμά εκ νέου με την παρουσία του εκδηλώσεις είτε για το 1821 είτε για το 1940.

Για πρώτη φορά στην Αθήνα, στις 13 Οκτωβρίου 2021 παρουσία του πρ. Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, της Προέδρου της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», Γιάννας Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη και του Υφυπουργού Παιδείας Άγγελου Συρίγου και με συνδιοργανωτή και Μέγα Χορηγό τον Εκπαιδευτικό Όμιλο New York College, έλαβε χώρα μία σπουδαία εκδήλωση με θέμα «Ντρέδες:

Ο Δήμος Πύλου – Νέστορος, ο Σύλλογος Νεολαίας & Άθλησης Νέας Φιγαλείας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μεθώνης καθώς και το Δημοτικό Σχολείο Μεθώνης διοργάνωσαν τη Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021, επετειακές εκδηλώσεις προς τιμήν του Αγίου Γρηγορίου Επισκόπου Μεθώνης, εθνοιερομάρτυρα & αγωνιστή του 1821 στη Μεθώνη, με καταγωγή από τη Ζούρτσα.

Ο Σύλλογος Νέων δίνοντας για πρώτη φορά επίσημα το παρών σε εορταστικές εκδηλώσεις στη πόλη της Νέας Φιγαλείας παραβρέθηκε στην δοξολογία που πραγματοποιήθηκε στον Ι.Ν Υπαπαντής Κυρίου και εν συνεχεία στη Πλατεία Ηρώων όπου πραγματοποιήθηκε η κατάθεση στεφάνων καθώς και στη κεντρική οδό όπου και έλαβε χώρα η παρέλαση των σχολικών μονάδων.

Ο σύλλογος διαθέτει δική του σημαία ως λάβαρο και θα εκπροσωπείται και στις δύο εθνικές επετείους κατά τους μήνες Μάρτιο και Οκτώβριο.

Στις εκδηλώσεις τιμής τον σύλλογο εκπροσώπησαν οι κος Σπύρος Μανιάτης ως Πρόεδρος, ο οποίος κατέθεσε και στεφάνι και κος Θάνος Χουλιάρας ως Αντιπρόεδρος, ενώ συμμετείχαν και φίλοι του συλλόγου κατά την παραμονή της σημαίας στο Μνημείο Ηρώων και τη παρέλαση.

Όλη η επικαιρότητα