Ηλεία

Σύλλογος Παραπληγικών-Κινητικά Αναπήρων ΠΕ Ηλείας: Πρώτος σε ψήφους ο Γιώργος Παπανικολόπουλος

Ακούστε το άρθρο

   Ο Γιώργος Παπανικολόπουλος πλειοψήφησε στις χθεσινές εκλογές του Συλλόγου Παραπληγικών – Κινητικά Αναπήρων Π.Ε Ηλείας, για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ και των εκπροσώπων των μελών του, στην ΠΟΜΑμεΑ Δυτικής Ελλάδας και την ΕΣΑμΕΑ.

Οι εκλογές διενεργήθηκαν στον χώρο του ΚΕΦΙΑΠ, με δικαστικό αντιπρόσωπο τον νομικό σύμβουλο του Συλλόγου, Ανδρέα Νικολακόπουλο (σ.σ τον οποίο ο απερχόμενος πρόεδρος κ.Παπαναγιώτου ευχαρίστησε για τη διαρκή στήριξη και βοήθειά του, αφιλοκερδώς, προς τον σύλλογο), ενώ παρών ήταν και ο εκπρόσωπος της ΠΟΜΑμεΑ Δυτικής Ελλάδας, Γεράσιμος Παπαστεφανάτος.

Τα αποτελέσματα

Οι κάλπες έκλεισαν με τη δύση του ηλίου και μέχρι τότε είχαν ασκήσει το εκλογικό τους δικαίωμα 46 μέλη. Στην καταμέτρηση των ψήφων βρέθηκαν 45 έγκυρα ψηφοδέλτιο και 1 άκυρο.

Για το νέο Δ.Σ εξελέγησαν οι Γιώργος Παπανικολόπουλος (40 ψήφους), Παντελής Παπαναγιώτου (39), Γιάννης Πετρόπουλος (39), Γιάννης Φλόκας (16), Νίκος Φραγκούλης (14), Σπυρογιάννης Δημητρόπουλος (12) και Φώτης Σούφης (11) μετά από κλήρωση καθώς ισοψήφησε με την Κωνσταντίνα Ζωγοπούλου.

Για την Ελεγκτική Επιτροπή εξελέγησαν οι Γιάννης Δημητρακόπουλος (30 ψήφους), Αλέκος Αλεξανδρόπουλος (29) και Νίκος Ευαγγελάτος (24).

Για την ΠΟΜΑμεΑ Δυτικής Ελλάδας, εξελέγησαν οι Παντελής Παπαναγιώτου (44 ψήφους), Γιώργος Παπανικολόπουλος (39) και Γιάννης Πετρόπουλος (39).

Τέλος, εκπρόσωπος στην ΕΣΑμεΑ εξελέγη ο Παντελής Παπαναγιώτου (42 ψήφους).

Το νέο Δ.Σ θα συγκροτηθεί σε σώμα, εντός των επόμενων 10 ημερών, μετά από κάλεσμα του πρώτου σε ψήφους, Γιώργου Παπανικολόπουλου.

Ευχάριστα νέα

Στις επόμενες δράσεις του Συλλόγου, ο απερχόμενος πρόεδρος κ.Παπαναγιώτου, ανακοίνωσε πως έχει ήδη προγραμματιστεί μια ενημερωτική ημερίδα, στις 14 Απριλίου (σ.σ θέμα, ώρα και τόπος θα ανακοινωθούν σύντομα), με ομιλητές τον ειδικό συνεργάτη του Υφυπ. Αθλητισμού, από τη Γ.Γ, Γιώργο Καλούδη, τον Δικηγόρο Διονύση Καλαματιανό και τον πρόεδρο της ΕΣΑμεΑ Ιωάννη Βαρδακαστάνη.

Όσον αφορά στα «καλά νέα» για τα άτομα με αναπηρία, αναφέρθηκε στις σημαντικές εξελίξεις της αύξησης της δαπάνης για τα πρόσθετα μέλη αλλά και για φάρματα – τύπου βιταμίνες, που έχουν ανάγκη τα άτομα με αναπηρία αλλά βρίσκονταν εκτός λίστας, αλλά και για το δικαίωμα προμήθειας αναπηρικού αμαξιδίου για τα άτομα που έχουν πρόσθετο μέλος αλλά, λόγω αγγειακών προβλημάτων, δερματοπαθειών κλπ, δεν μπορούν να το χρησιμοποιήσουν, με αποτέλεσμα να μην έχουν αυτονομία στις μετακινήσεις τους. Τέλος, στα επίσης θετικά θεωρείται η ευκαιρία για 2η αποκατάσταση στα Κέντρα.

Στο θέμα της εγκατάστασης των Seatrac, ο κ. Παπαναγιώτου εξήγησε πως βρίσκεται σε διαδικασία δημοπράτησης των δυο  μηχανημάτων ο Δήμος Ήλιδας, αναμένεται ο Δήμος Πύργου ενώ σχετική πρόταση έχει υποβληθεί και από τον Δήμο Πηνειού και αναμένεται να γίνει και από τον Δήμο Ζαχάρως, κάνοντας έκκληση στους δημάρχους να «τρέξουν» τις διαδικασίες για την εγκατάστασή τους, ώστε να διασφαλιστεί η ελεύθερη πρόσβαση των ΑμεΑ στη θάλασσα.

Νο 1 η προσβασιμότητα

Η προσβασιμότητα όμως, στους δημόσιους χώρους, εξακολουθεί να παραμένει ο 1ος στόχος των ατόμων με αναπηρία, με τον Σύλλογο Παραπληγικών να έχει ήδη ολοκληρώσει την πρόσβαση στον Δήμο Ήλιδας και έχει καταθέσει στις Τεχνικές Υπηρεσίες την έκθεσή του. Στις επισημάνσεις βρίσκεται η ανάγκη για τοποθέτηση αναβατορίου στο Κολυμβητήριο Αμαλιάδας προκειμένου να έχουν πρόσβαση στην πισίνα τα άτομα με αναπηρία, ενώ όσον αφορά την πρόσβαση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ήλιδας (σ.σ γι’ αυτό θα απευθυνθούν στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας) μολονότι υπάρχει πρόσβαση, ωστόσο δεν έχει γίνει η οριοθέτηση θέσεων στάθμευσης και όταν γίνει, θα πρέπει να επιλεγεί άλλο υλικό, καθώς το ψιλό χαλίκι – είπε ο κ.Παπαναγιώτου – δυσκολεύει την κίνηση των αμαξιδίων και την προσέγγιση των ραμπών πρόσβασης.

Όλη η επικαιρότητα