Γυναίκα

Σύλλογος “Ολυμπιάδα”: Το ισχυρό πολιτιστικό και κοινωνικό του αποτύπωμα

Στο πλευρό κάθε γυναίκας που θέλει να ενδυναμωθεί, να δημιουργήσει και να προσφέρει στην κοινωνία μέσα από οποιαδήποτε μορφή επιχειρηματικότητας.
Ακούστε το άρθρο

Με μόνο τέσσερα χρόνια «ζωής» στα οποία μεσολάβησαν πανδημία και καραντίνα ο σύλλογος γυναικείας επιχειρηματικότητας ανάπτυξης και πολιτισμού Ν. Ηλείας «ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ» έχει καταφέρει να αφήσει ισχυρό πολιτιστικό και κοινωνικό αποτύπωμα.
Πρόκειται για έναν Σύλλογο που απευθύνεται σε γυναίκες που ασκούν επιχειρηματική – κι όχι μόνο – δραστηριότητα στην Ηλεία.

Η ενδυνάμωση, για την επιχειρηματική και διαπροσωπική εξέλιξη κάθε γυναίκας αποτελεί τον κεντρικό πυρήνα της φιλοσοφίας του Συλλόγου που στοχεύει στην ανάπτυξη του Γυναικείου Επιχειρείν και τη στήριξη της βιωσιμότητας της γυναικείας επιχείρησης.
Παράλληλα, η «Ολυμπιάδα» κινείται έμπρακτα με δράσεις που σκοπό έχουν την ενδυνάμωση κάθε γυναίκας προκειμένου αυτή να βρει την επαγγελματική και διαπροσωπική κατεύθυνση που της αξίζει.

Στην κατεύθυνση αυτή διοργανώνονται και προγραμματίζονται συνέδρια και εκδηλώσεις για τη γυναικεία ενδυνάμωση και επιχειρηματικότητα καθώς και δράσεις για εκπαίδευση γυναικών με στόχο την προσωπική και οικονομική τους ενδυνάμωση.

Ένας δεύτερος εξίσου σημαντικός στόχος είναι η δημιουργία μιας κοινότητας που θα υποστηρίζει τις γυναίκες στην επαγγελματική και προσωπική τους ανάπτυξη, θα ενισχύει τη νεανική επιχειρηματικότητα και ίσως το πιο βασικό θα ενισχύει οικονομικά επαγγελματικά και επιχειρηματικά γυναίκες θύματα βίας με στόχο την επαγγελματική ένταξή τους.

Η πρόεδρος του Συλλόγου κ. Ιωάννα Λουρίδα μιλώντας στην εφ. «Πατρίς» απαντά στο ερώτημα για τη συμβολή της γυναικείας επιχειρηματικότητας στην ελληνική κοινωνία: «Συμβάλλει στην διατήρηση της κοινωνικής και οικονομικής ισορροπίας. Συμβάλλει στην πρακτική εκπαίδευση περί ισότητας. Συμβάλλει στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Συμβάλλει στη συμπλήρωση απαραίτητων χαρακτηριστικών στο επιχειρείν. Συμβάλλει επίσης και στον οικογενειακό προϋπολογισμό και κατ’ επέκτασιν στην τοπική οικονομία. Είμαστε εδώ για να εμπνεύσουμε, να υποστηρίξουμε και να ενδυναμώσουμε τις γυναίκες. Είμαστε εδώ για να σταματήσουμε να αποτελούμε την αδύναμη πλευρά, να ανακαλύψουμε τη δύναμη μέσα μας, να ανακαλύψουμε και να εξελίξουμε τις δυνατότητες της κάθε μιας, να απαλείψουμε τις ανισορροπίες μεταξύ φύλων και τις διακρίσεις που καθορίζουν τον κόσμο μας ακόμα και σήμερα».

ΡΑΣΤΕΡ

Το Δ.Σ της ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ
ΛΟΥΡΙΔΑ ΙΩΑΝΝΑ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΠΑΝΤΕΛΗ ΕΛΕΝΗ, ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΔΕΣΚΕΡΕ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ, ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΠΑΡΡΑ ΙΩΑΝΝΑ, ΤΑΜΙΑΣ
ΜΠΡΙΝΤΖΙΚΗ ΔΙΟΝΥΣΙΑ, ΜΕΛΟΣ Α
ΣΚΑΝΔΑΛΗ ΜΑΡΙΑ, ΜΕΛΟΣ Β
ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ, ΜΕΛΟΣ Γ

ΡΑΣΤΕΡ 2
Η 19η Νοεμβρίου έχει οριστεί ως Ημέρα Γυναικείας Επιχειρηματικότητας ύστερα από πρωτοβουλία της Αμερικανίδας συγγραφέα και επιχειρηματία Γουέντι Ντάιαμοντ με τη συνδρομή του ΟΗΕ και πολυεθνικών εταιρειών.
Οι γυναίκες σήμερα διαδραματίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη και την εξέλιξη της παγκόσμιας οικονομίας αφού οι ιδέες, η συναισθηματική νοημοσύνη, οι αποφάσεις, το όραμα και το έργο μέσα από την οπτική και την προσέγγισή τους μπορούν να αλλάξουν τα δεδομένα και να δημιουργήσουν άλλες προοπτικές και δυναμική.

Λογότυπο Συλλόγου

1) «Η συμβολή της γυναικείας επιχειρηματικότητας στον πολιτισμό και στον αθλητισμό». Επίσημη καλεσμένη – ομιλήτρια Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη, 17/04/2019 – Συνεδριακό Κέντρο Περιφέρειας

2) «Το εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο, ως μοχλός ανάπτυξης της Τοπικής Επιχειρηματικότητας και του Γαστρονομικού Τουρισμού», 23/11/2019 – Πάρκο «Ξυστρή»

3) Τουρισμός Οινοτουρισμός & Επιχειρηματικότητα, 28/05/2022- Οινοποιείο «Κτήμα Μπριντζίκη»

4) Κοπή Πίτας συλλόγου, 04/02/2023

5) Περίπατος Υποστήριξης Ελπίδας & Αγάπης, Πρόληψη & Ενημέρωση για τον Καρκίνο του Μαστού

Όλη η επικαιρότητα