Ελλάδα

Συμφωνία μεταξύ Fraport και ΕΛ.ΑΣ για τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια

Ακούστε το άρθρο

Υπογράφηκε η σύμβαση παροχής υπηρεσιών μεταξύ Ελληνικής Αστυνομίας και της εταιρείας Fraport για τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας. Πρόκειται για τα αεροδρόμια Θεσσαλονίκης, Κέρκυρας, Χανίων, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας, Ακτίου, Καβάλας, Ρόδου, Κω, Σαντορίνης, Μυκόνου, Μυτιλήνης, Σάμου και Σκιάθου.

Τη σύμβαση υπέγραψαν ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας και από τη Fraport Greece ο διευθύνων σύμβουλος Alexander Zinell και ο γενικός διευθυντής Λειτουργιών Ιan Matheson.

Η στελέχωση των αεροδρομίων από την Ελληνική Αστυνομία θα καλύπτει μόνο υπηρεσίες τάξης, ασφάλειας, τροχαίας και διαβατηριακού ελέγχου, όπως προβλέπεται από την ελληνική νομοθεσία και τη σύμβαση.

Έχουν ήδη οριστεί για την πρώτη φάση οι χώροι που θα στεγαστούν οι αστυνομικές υπηρεσίες σε κάθε αεροδρόμιο, όπου, σύμφωνα με το πρόγραμμα της εταιρείας, θα γίνει ένα καλό «φρεσκάρισμα» για την τουριστική περίοδο, ενώ τον Οκτώβριο θα πραγματοποιηθεί ένα ολικό πρόγραμμα ριζικής ανακαίνισης των 14 αεροδρομιών, στο οποίο περιλαμβάνεται και η κατασκευή νέων σύγχρονων χώρων για όλες τις δημόσιες υπηρεσίες.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλη η επικαιρότητα