Ελλάδα

Συμφωνία συνεργασίας υπουργείου Προστασίας του Πολίτη-ΟΚΑΝΑ

937ac1aa9ce557e002ea59b417e5c9c4.jpg

Στη σύναψη προγραμματικής συμφωνίας, που θα περιλαμβάνει τρεις κύριους πυλώνες συνεργασίας, προχωρούν το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και ο ΟΚΑΝΑ, όπως αποφασίστηκε στη συνάντηση του αναπληρωτή υπουργού Γιάννη Πανούση με τον πρόεδρο του ΔΣ του Οργανισμού Ευάγγελο Καφετζόπουλο, την Παρασκευή.

Οι πυλώνες αυτοί είναι οι εξής:

1. Θεσμοθέτηση μόνιμου χαρακτήρα συνεργασίας με την Υπηρεσία Άμεσης Κοινωνικής Παρέμβασης του ΟΚΑΝΑ και θα αφορά σε ανήλικους και νεαρούς ανήλικους που συλλαμβάνονται για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

2. Συνεργασία των υπηρεσιών του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με τα Κέντρα Πρόληψης του ΟΚΑΝΑ, για την ανάπτυξη κοινών δράσεων με στόχο την ευαισθητοποίηση σε θέματα πρόληψης των εξαρτήσεων καθώς και σε θέματα προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας.

3. Συνεργασία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με τον ΟΚΑΝΑ σε θέματα εκπαίδευσης, με τη συνδρομή και του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας (ΚΕΜΕΑ).

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ακόμη, από πλευράς υπουργείου ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Τάξης, Δημήτρης Αναγνωστάκης και από πλευράς ΟΚΑΝΑ οι Ελένη Κερασιώτη, Λίτσα Λαγάκου, Νικολέτα Γεωργαλά και Μυρτώ Μαλέσιου.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλη η επικαιρότητα