Ηλεία

Συμφωνία του ΤΟΕΒ Ηλείας με τον ΓΟΕΒ Πηνειού – Αλφειού με αμοιβαίους συμβιβασμούς για το αρδευτικό

Ακούστε το άρθρο

Σε ένα προφορικό πλαίσιο συμφωνίας κατέληξαν χθες οι ΤΟΕΒ της Ηλείας με τον ΓΟΕΒ Πηνειού-Αλφειού, παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας, Γ. Γεωργιόπουλου, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε εκ νέου χθες το πρωί στο Διοικητήριο της ΠΕ Ηλείας στον Πύργο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εμπλεκόμενες πλευρές κατέληξαν σε αμοιβαίο συμβιβασμό προκειμένου να βρεθεί λύση στην πληρωμή των εργαζομένων και να συντηρηθεί το δίκτυο, αλλά και να μην υλοποιηθεί η δέσμευση των λογαριασμών των ΤΟΕΒ από τη ΔΟΥ Αμαλιάδας.

Η φόρμουλα συμφωνίας, που θα αποτυπωθεί και γραπτώς μεθαύριο, προβλέπει την αύξηση του προϋπολογισμού του ΓΟΕΒ σε ένα ρεαλιστικό πλαίσιο, προκειμένου οι ΤΟΕΒ να αποδίδουν περισσότερα χρήματα, ενώ ο ΓΟΕΒ δεν θα προχωρήσει στη βεβαίωση των οφειλών μέσω ΔΟΥ, χωρις αυτό να σημαινει ότι παραιτείται από τη διεκδίκηση των οφειλών.

Στόχος είναι να τηρηθεί αυτή η συμφωνία ώστε να ξεκινήσει ομαλά η αρδευτική περίοδος και οι δύο πλευρές να καθίσουν ξανά στο τραπέζι τον Ιούνιο, αφου έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος των ισολογισμών.

Ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Γ. Γεωργιόπουλος, δήλωσε στην εφ. «Πατρίς» ότι πρέπει όλες οι πλευρές να τηρήσουν κατά γράμμα τη συμφωνία για να μην επέλθει ολοκληρωτική κατάρρευση του αρδευτικού δικτύου και κατ΄επέκταση του πρωτογενούς τομέα του νομού.

«Τα προβλήματα είναι παλιά, μεγάλα και διαιωνίζουν μια κατάσταση ασυνεννοησίας και έλλειψης συνεργασίας. Προσπαθούμε να δώσουμε λύση στα ελάχιστα και μελλοντικά να μεταρρυθμίσουμε μια κατάσταση για να είναι βιώσιμη.         Ελπίζω να τηρηθούν οι συμφωνίες και να μην τορπιλιστεί η όποια λύση δίνουμε διότι θα αναγκαστώ να καταγγείλω ανθρώπους και καταστάσεις. Πρέπει οι εργαζόμενοι να πληρωθούν και το δίκτυο να συντηρηθεί, διότι τα καιρικά φαινόμενα μας υποχρεώνουν να είμαστε σε κατάσταση έκτακης ανάγκης. Οι ΤΟΕΒ πρέπει να βρουν τους αναγκαίους πόρους και να κατανοήσουν τις ανάγκες και να υπάρξει ένα επίπεδο επικοινωνίας για να λυθεί το ζήτημα. Δεν έχει δικαίωμα κανένας να μην αρθεί στο ύψος των περιστάσεων μια να μην αναλάβει τις ευθύνες του», επισήμανε ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας.

Όλη η επικαιρότητα