Ηλεία Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Συμφωνίες για νόμιμη εποχική εργασία μεταναστών – Περίπου δέκα χιλιάδες αιτήσεις στη Δυτική Ελλάδα!

Oι περισσότερες αφορούν την περιοχή της Μανωλάδας!
ileia-metanastes-ergates-sti-nea-manolada-12.jpg
Ακούστε το άρθρο

To Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου τις τελευταίες εβδομάδες πραγματοποιεί κινήσεις υπογράφοντας μνημόνιο και συνάπτοντας συμφωνίες με χώρες όπως το Μπαγκλαντές σε μια προσπάθεια να να ελαχιστοποιήσει στο μέλλον την παράνομη μετανάστευση, παρέχοντας τη δυνατότητα χρήσης εποχικών εργατών με συγκεκριμένη διάρκεια άδειας παραμονής, όριο αριθμού και χωρίς δικαίωμα μόνιμης εγκατάστασης ή οικογενειακής επανένωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πάνω από 100 χιλιάδες είναι αυτή τη στιγμή, οι συνολικές αιτήσεις που έχουν υποβληθεί από τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις προς το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου για την νόμιμη εποχική εργασία μεταναστών. Από αυτές, τη μερίδα του λέοντος κατέχει η Κεντρική Μακεδονία (46 χιλιάδες αιτήματα) ενώ η Δυτική Ελλάδα ακολουθεί με 9.600 εκ των οποίων οι περισσότερες αφορούν την περιοχή της Μανωλάδας!

Αξίζει να σημειωθεί πως οι θέσεις για εργάτες που θα απασχολούνται εποχικά στην κτηνοτροφία μόλις που ξεπερνούν τις 9 χιλιάδες ενώ στο σύνολο των περιφερειών και για την εργασία στο σύνολο των τομέων (κτηνοτροφία, ιχθυοκαλλιέργειες, πτηνοτροφία κ.ά.), τα αιτήματα αφορούν σχεδόν 145 χιλιάδες μετανάστες.

Την ίδια στιγμή, οι εγκρίσεις απασχόλησης πολιτών τρίτων χωρών για το 2021 έφτασαν τις 31.315 με τις 18.642 να είναι εγκρίσεις για απασχόληση στην αγροτική οικονομία, κατά παρέκκλιση της διαδικασίας εισδοχής. Σε δεύτερο χρόνο μάλιστα, υπάρχουν σκέψεις στο υπουργείο να επεκταθεί αυτό το μέτρο και στον τουρισμό, οπότε να δούμε μετανάστες ως εποχικούς εργαζόμενους και στον συγκεκριμένο κλάδο.

Όλη η επικαιρότητα