Πολιτισμός

Σύμφωνο συνεργασίας δήμου Ήλιδας με το δήμο Πατρέων: Ο Πολιτισμός ενώνει!

Σύμφωνο συνεργασίας ανάμεσα στον Δήμο Ήλιδας με τον Δήμο Πατρέων, υπέγραψαν χθες το πρωί στο Δημαρχείο της Πάτρας, ο Δήμαρχος Πατρέων κ. Κώστας Πελετίδης με τον Δήμαρχο Ήλιδας κ. Χρήστο Χριστοδουλόπουλο.

Υπογραφή του συμφώνου από το Δήμαρχο Πατρέων
Ο Δήμαρχος Ήλιδας υπογράφει το σύμφωνο συνεργασίας

Στην σεμνή τελετή παρευρέθηκαν, επίσης, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων κ. Βασίλης Θωμόπουλος, ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ «Ο Ηλείος» κ. Αλέξανδρος Μανωλόπουλος, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πάτρας κα Κατερίνα Γεροπαναγιώτη – Θεοδωρακοπούλου, ο Εκπρόσωπος Τύπου του Δήμου Πατρέων Ανδρέας Αντωνόπουλος και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίας Ήλιδας κ. Γιώργος Βούκανος.

Με την φωτογραφία όλων των εμπλεκομένων μετά τις υπογραφές επισφραγίστηκε η συνεργασία των δύο δήμων

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σε φιλικό κλίμα, έγινε μια πρώτη αποτίμηση της μέχρι τώρα συνεργασίας των δύο δήμων σε όλους τους τομείς, αλλά συζητήθηκαν και γενικότερα θέματα που αφορούν στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Υπενθυμίζεται ότι η συνεργασία της Πάτρας με την Ήλιδα ξεκίνησε το 2016 με την εμφάνιση του «Άρματος Θέσπιδος» του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας στο Λαζαράκειο Δημοτικό Θέατρο, με την μεγάλη καλοκαιρινή παράσταση επίσης του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας στο Θέατρο της Ήλιδας με πρωταγωνιστή τον καλλιτεχνικό του διευθυντή κ. Κώστα Καζάκο τον οποίο και τίμησε ο Δήμος Ήλιδας για την πολυετή προσφορά τους την τέχνη, καθώς και την παραχώρηση καρναβαλικών στοιχείων από τον Καρναβαλικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων στο φετινό Καρναβάλι της Αμαλιάδας.

Η συζήτηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα

Στόχος της συνεργασίας είναι μέσω διαφόρων κοινών πρωτοβουλιών και εκδηλώσεων, να δοθεί η απαραίτητη ώθηση για την πολιτιστική ανάπτυξη των δύο περιοχών, μέσα από δράσεις, όπως:

1.Ανταλλαγή Πολιτιστικών Δράσεων

2.Συνδιοργάνωση Εκδηλώσεων – Παραστάσεων

3.Αναβιώσεις Ιστορικών Δρώμενων

4.Ενίσχυση της καλλιτεχνικής δημιουργίας και της τοπικής δραστηριότητας των νέων στα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής.

Σε δηλώσεις τους στα μέσα ενημέρωσης, μετά την υπογραφή, οι δύο Δήμαρχοι, ανέφεραν ότι: «Ο Πολιτισμός ενώνει. Η συνεργασία των δύο Δήμων, αποτελεί την βάση να αναπτυχθεί στην ευρύτερη περιοχή ο πολιτισμός, η τέχνη και τα γράμματα, με τις κοινές πρωτοβουλίες και τις δράσεις των Πολιτιστικών Οργανισμών των δύο Δήμων».

Όλη η επικαιρότητα