Μεσσηνία

Σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ δήμου Τριφυλίας και Καπάν Αρμενίας

Ο δήμος Τριφυλίας έχει έρθει σε συνεργασία με θεσμούς του κράτους της Αρμένιας, και με τον δήμο του Καπάν, και πρόκειται να υπογραφεί σύμφωνο συνεργασίας, το οποίο θα έρθει στο Δ.Σ., με το δήμο του Καπάν και το κρατικό πανεπιστήμιο , την σχολή κάλων τεχνών, την μουσική σχολή και το θέατρο του Καπάν.

Ο δήμαρχος μιλώντας για το σύμφωνο συνεργασίας ανέφερε πως,

πρόκειται για μια πολιτισμοί συνεργασία η οποία ανοίγει δρόμους και υπηρετεί το πνεύμα εξωστρέφειας το οποίο έχει προτάξει ο δήμος σαν δραστηριότητα και σκοπό.

Το Καπάν (Αρμενικά: Կապան) είναι πόλη στα νοτιοανατολικά της Αρμενίας, που υπηρετεί ως το διοικητικό κέντρο της αστικής κοινότητας του Καπάν καθώς και ως η πρωτεύουσα της επαρχίας Σιουνίκ. Βρίσκεται στην κοιλάδα του ποταμού Βογτζί, στις βόρειες πλαγιές του όρους Χουστούπ. Σύμφωνα με την απογραφή του 2011, ο πληθυσμός του Καπάν ήταν 43.190 κάτοικοι, ελαφρώς μειώθηκε από τους 45.711 στην απογραφή του 2001. Το Καπάν είναι η πολυπληθέστερη πόλη στην επαρχία Σιουνίκ και σε ολόκληρη την περιοχή της Νότιας Αρμενίας. Ωστόσο, ο σημερινός πληθυσμός της πόλης είναι περίπου 34.600 κάτοικοι σύμφωνα με την επίσημη εκτίμηση του 2016.

Πηγή: gargalianoionline

Όλη η επικαιρότητα