Συμμετοχή του δήμου Πάρου στο 16ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Γαστρονομίας & Οίνου

16ο ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΝΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
«Η ΕΥΡΩΠΗ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ – Ελλάδα: Τουρισμός – Οίνος – Γαστρονομία»
και παράλληλη
ΕΚΘΕΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ-ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ-ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ-ΟΙΝΟΥ
19 – 20 – 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018 ΣΤΟ ΖΑΠΠΕΙΟ

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού της Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Γιάννης Μπουτίνας, επιβεβαίωσε την δυναμική συμμετοχή της Περιφέρειας στο 16ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο του Συμβουλίου Αδελφοτήτων Γαστρονομίας & Οινολογίας και στην  παράλληλη  Έκθεση Πολιτισμού, Τουρισμού, Γαστρονομίας και Οίνου, που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στο Ζάππειο 19-20-21 Οκτωβρίου 2018, σε συνάντηση που είχε με τον κ. Γιώργο Καραχρήστο, Γενικό Διευθυντή της MACT MEDIA GROUP που οργανώνει μαζί με την Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής «Ακρόπολις» το Συνέδριο και την Έκθεση.

Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο των επαφών και περιοδειών του κ. Γιώργου Καραχρήστου στις διάφορες Περιφέρειες της χώρας. Στην Θεσσαλία ο κ. Καραχρήστος είχε ιδιαίτερες διαδοχικές συναντήσεις με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κ. Αριστοτέλη Μπασδάνη ,και  με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Λάρισσας κ. Γιαννακόπουλο Σωτήριο , ενώ είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Τρικάλων, κ. Βασίλη Γιαγιάκο, που εξέφρασε, όπως και οι άλλοι την θετική του άποψη, και επίσης επιβεβαίωσε και την δική τους συμμετοχή.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας θα παίξει σημαντικό ρόλο στην όλη διοργάνωση, με παρουσίαση στο Συνέδριο και σημαντική συμμετοχή Περιπτέρων στην Έκθεση, στην Αθήνα, ενώ ειδική Εκδήλωση Υποδοχής θα οργανωθεί τοπικά στην Περιφέρεια, για να υποδεχθεί την πολυπληθή Επίσημη Αντιπροσωπεία από τους Συνέδρους που θα έλθει στην Θεσσαλία.

Προγραμματίζεται επίσημη επίσκεψη στον χώρο και τις Μονές των Μετεώρων, επίσκεψη γευσιγνωσίας σε τοπικό οινοποιείο, συναντήσεις με τοπικούς παραγωγούς και επίδειξη τοπικών προϊόντων και εδεσμάτων.

Στο πλαίσιο της ειδικής εκδρομής εξοικείωσης και ενημέρωσης τη Αντιπροσωπείας στην Θεσσαλία, οι τοπικοί επαγγελματίες μέσω των Επιμελητηρίων μπορούν να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες ανάδειξης των προϊόντων και των υπηρεσιών τους, ενώ γενικότερα το τουριστικό προϊόν και τα αξιοθέατα της Θεσσαλίας θα αναδειχθούν και θα προβληθούν στους συνέδρους.

Ο κ. Γιάννης Μπουτίνας αναφέρθηκε στην συνεχιζόμενη από την Περιφέρεια Θεσσαλίας δραστηριότητα για την ανάδειξη όχι μόνο των τουριστικών χαρακτηριστικών και των προορισμών, αλλά και των τοπικών προϊόντων πρωτογενούς και δευτερογενούς παραγωγής.

Όπως εξήγησε ο κ. Γιώργος Καραχρήστος, η συμμετοχή αυτή δίνει τη δυνατότητα οι παραγωγοί φορείς και επιχειρήσεις της Θεσσαλίας, όχι μόνο στο πλαίσιο της επίσκεψης της αντιπροσωπείας, αλλά και στην Αθήνα, στο Ζάππειο, να προωθήσουν τα προϊόντα τους σε ένα μεγάλο εύρος κοινού του Συνεδρίου και της Έκθεσης, των επισκεπτών και των επαγγελματιών του χώρου τις γαστρονομίας, αλλά και να συναντήσουν υποψήφιους αγοραστές αλλά και τους πάνω από 400 σύνεδρους από το εξωτερικό, που θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν, να δοκιμάσουν και να γευθούν αυτά τα προϊόντα.

Οι ενδιαφερόμενοι επιχειρηματίες και παραγωγοί της Θεσσαλίας, μπορούν να επικοινωνήσουν για τις λεπτομέρειες, απευθείας με την Περιφέρεια και τα κατά τόπους Επιμελητήρια, για την συμμετοχή τους στην προσπάθεια αυτή.