Οικονομία

Συμβιβαστική πρόταση Λαγκάρντ δίνει χρόνο στους Ευρωπαίους για το χρέος

Ακούστε το άρθρο

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είναι διατεθειμένο να συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα και να δώσει στους Ευρωπαίους πιστωτές περισσότερο χρόνο μέχρι να διευθετηθεί η διαμάχη αναφορικά με την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, χωρίς όμως εκταμίευση κεφαλαίων προς την Ελλάδα.

Αυτό δήλωσε η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, σε συνέντευξή της στην γερμανική εφημερίδα Handelsblatt που θα κυκλοφορήσει την Τρίτη, αποσπάσματα της οποίας προδημοσιεύτηκαν σήμερα.

«Αν οι πιστωτές δεν είναι ακόμα στο στάδιο που μπορούν να συμφωνήσουν και να σεβαστούν τις εκτιμήσεις μας, αν χρειάζονται περισσότερο χρόνο ώστε να φτάσουν εκεί, μπορούμε να το αναγνωρίσουμε και να τους δώσουμε περισσότερο χρόνο», δήλωσε.

«Μπορεί επομένως να υπάρξει ένα πρόγραμμα στο οποίο η εκταμίευση λαμβάνει χώρα μόνο όταν τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους έχουν ξεκαθαριστεί πλήρως από τους πιστωτές» προσθέτει η Λαγκάρντ.

Ένας παρόμοιος συμβιβασμός θα δώσει στους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης το «πράσινο φως» για την επόμενη εκταμίευση της δόσης του δανείου στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου, σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα.

in.gr

Όλη η επικαιρότητα