WEB tv Ηλεία

Συμβολική κίνηση ανήμερα της Πρωτομαγιάς από τον δήμο Πύργου – Η ζωή και η χαρά επιστρέφουν (vid)

Ακούστε το άρθρο

Μπορεί η πανδημία του κορωνοιού να σταμάτησε σχεδόν κάθε δραστηριότητα πλην όμως ο δήμος Πύργου και η πρωτεύουσα της Ηλείας τίμησε την Πρωτομαγιά με μια συμβολική κίνηση είχε στόχο να προσφέρει μια νότα αισιοδοξίας στους πολίτες που είναι κλεισμένοι στα σπίτια τους λόγω της καραντίνας.

Πιο συγκεκριμένα για δυο περίπου ώρες χθες (λίγο πριν τις 11 το πρωί και έως τη 1 το μεσημέρι), ένα κομβόι που σχημάτισαν περίπου 10 οχήματα του δήμου Πύργου, με οδηγούς τον δήμαρχο Τάκη Αντωνακόπουλο, αντιδημάρχους, την Πολιτική Προστασία, την Δημοτική Αστυνομία και άλλους υπαλλήλους του δήμου, διέσχισε τις γειτονιές της πόλης κορνάροντας και πετώντας εκατοντάδες γαρύφαλλα στους πολίτες που κυκλοφορούσαν εκείνη τη στιγμή…

Υπό τον ήχο μουσικών και τραγουδιών συνυφασμένων με την Άνοιξη και την γιορτή της Πρωτομαγιάς το «πολύχρωμο» κομβόι δημιούργησε μια διαφορετική ατμόσφαιρα, δημιούργησε πολλά χαμόγελα και θετική σκέψη ότι η ζωή δεν σταματά όσο δύσκολες κι αν είναι οι συνθήκες. Οι ευχές για καλό μήνα και του χρόνου όλοι μαζί πέρασαν ένα αισιόδοξο μήνυμα κι έκανε πολλούς να συνειδητοποίησαν ότι ήταν Πρωτομαγιά κι όχι μια συνηθισμένη ημέρα της καραντίνας…

«Προχωράμε όλοι μαζί, με αισιοδοξία για ένα ζωντανό και χαρούμενο Πύργο»

Αναφερόμενος στην συγκεκριμένη κίνηση ο δήμαρχος Τάκης Αντωνακόπουλος (που οδηγούσε κι ένα από τα οχήματα του κομβόι) δήλωσε πως «Ήταν κάτι συμβολικό που επιλέξαμε να κάνουμε ανήμερα της Πρωτομαγιάς. Θελήσαμε να δείξουμε ότι η ζωή και η χαρά επιστρέφουν, ένεκα και της μερικής άρσης των μέτρων από την Δευτέρα 4 Μαΐου.
Με τραγούδια και λουλούδια υποδεχθήκαμε την επόμενη ημέρα, αφήνοντας πίσω το φόβο. Όλα αυτά με τήρηση των μέτρων προστασίας και κοινωνικής αποστασιοποίησης, χωρίς χειραψίες, με αντισηπτικά, γάντια, μάσκες, και δύο άτομα ανά όχημα. Προχωράμε μπροστά, όλοι μαζί, με αισιοδοξία για ένα άλλο ζωντανό και χαρούμενο Πύργο».

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως εκτός των παραπάνω στην κεντρική πλατεία της πόλης και τους πεζόδρομους από νωρίς το πρωί της Πρωτομαγιάς ακούγονταν μουσικές από ηχεία, με επιλογές σχετικά με τον Μάη, την άνοιξη και την Πρωτομαγιά.

Επίσης ο δήμος Πύργου τιμώντας την Πρωτομαγιά τοποθέτησε στεφάνια με λουλούδια τόσο στο Λάτσειο δημοτικό μέγαρο καθώς και σε άλλα κεντρικά σημεία της πόλης του Πύργου.

«Αγώνας για να επουλωθούν οι κοινωνικές πληγές της κρίσης»

Στο μήνυμά του για την Πρωτομαγιά ο δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος ανέφερε ότι «Η φετινή επέτειος της εργατικής Πρωτομαγιάς μας βρίσκει αντιμέτωπους με μια πρωτοφανή υγειονομική κρίση, που απειλεί το δικαίωμα στην εργασία και πλήττει το επίπεδο διαβίωσης κάθε πολίτη, ο οποίος αγωνίζεται καθημερινά για να εξασφαλίσει στον ίδιο και την οικογένειά του ένα καλύτερο μέλλον. Για αυτό και το μήνυμά της είναι πιο επίκαιρο από ποτέ.

O αγώνας που δίνουμε σήμερα είναι το ίδιο σημαντικός με εκείνον που έδωσαν, πριν από έναν και πλέον αιώνα, οι εργαζόμενοι για την προστασία των εργασιακών τους δικαιωμάτων. Είναι αγώνας για να επουλωθούν οι κοινωνικές πληγές της κρίσης, να ξανακερδίσουμε την εργασία με όρους αξιοπρέπειας, να ξαναδώσουμε προοπτική στην ελληνική κοινωνία.

Αυτή η Πρωτομαγιά, ας χαραχθεί στο ιστορικό μας αποτύπωμα σαν την επέτειο εκείνη, όπου ο άνθρωπος και η υπόστασή του, έστω με βίαιο και οδυνηρό τρόπο, επανέρχονται στην κεντρική κοινωνική σκηνή.

Ας τη θυμόμαστε σαν τη γιορτή της ζωής.

Καλή Πρωτομαγιά σε όλους».

Όλη η επικαιρότητα