Life

Συμβουλές για να αποφύγετε το hangover

Ακούστε το άρθρο

Η επόμενη μέρα μετά από μια βραδιά γεμάτη αλκοόλ είναι συνήθως πολύ δύσκολη αφού καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες της κραιπάλης.

Δυνατός και επίμονος πονοκέφαλος, ναυτία, ξηροστομία, δίψα, υπερευαισθησία στα φώτα και τους θορύβους, κόπωση είναι τα βασικά στοιχεία που χαρακτηρίζουν το hangover.

Μια από τις βασικές αιτίες του hangover είναι η αφυδάτωση που προκαλείται από τη διουρητική ιδιότητα του αλκοόλ, η οποία αυξάνεται αναλογικά με την ποσότητα του αλκοόλ που λαμβάνουμε.

Πρόκειται αν μη τι άλλο δυσάρεστη κατάσταση που όμως υπάρχουν τρόποι να αποφύγουμε.

Ο διατροφολόγος, Steve Macari δίνει κάποιες απλές συμβουλές μέσω του Harper’s Bazaar Αυστραλίας, ώστε η επόμενη μέρα να είναι σαφώς πιο ευχάριστη…

Προετοιμασία

Αν γνωρίζουμε νωρίτερα ότι θα βγούμε ξεκινάμε την προετοιμασία του οργανισμού μας από το προηγούμενο βράδυ. Ενυδάτωση καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας πριν την έξοδο, καταναλώνοντας μεγάλη ποσότητα νερού και νερού καρύδας. Αν μάλιστα προσθέσουμε μια πρέζα αλάτι στο μπουκάλι με το νερό θα είναι ακόμα καλύτερα διότι όπως λέει ο διατροφολόγος «θα ενισχύσετε το περιεχόμενο των ηλεκτρολυτών». Σε ό,τι αφορά στο κομμάτι της διατροφής, συστήνει ισορροπημένο γεύμα με πολλές πρωτεΐνες και λίπη «για να προστατεύσετε το στομάχι σας από τις βλαβερές παρενέργειες του αλκοόλ».

Μετά την… κραιπάλη

Αφού το γλέντι ολοκληρωθεί και το στομάχι έχει αρχίσει να διαμαρτύρεται, το πιθανότερο σενάριο είναι να καταλήξετε σε μια καντίνα για «βρώμικο». Μόνο που το σάντουιτς ή τα σουβλάκια σε αυτήν την περίπτωση δεν αποτελούν την καλύτερη λύση. Κατά τον Steve Macari το ιδανικότερο σνακ για να καταπολεμήσετε το αίσθημα πείνας εκείνη την ώρα είναι τα φρούτα. Και πιο συγκεκριμένα εκείνα που περιέχουν μεγάλη ποσότητα φρουκτόζης, όπως τα σταφύλια ή τα μήλα.

«Η φρουκτόζη είναι ένα είδος ζάχαρης που βοηθά το ήπαρ να αποτοξινώσει το οινόπνευμα πιο αποτελεσματικά, οπότε θα περιοριστούν οι συνέπειες του hangover», αναφέρει χαρακτηριστικά ο διατροφολόγος.

Η επόμενη μέρα

Ένας πολύωρος ύπνος μετά από μια βραδιά γεμάτη αλκοόλ πάντα βοηθά. Το ξύπνημα μπορεί να είναι δύσκολο, αλλά οι παρενέργειες θα περιοριστούν με ένα καλό βούρτσισμα δοντιών και ένα χαλαρωτικό ντους όπου θα τρίψετε καλά το σώμα σας θα βοηθήσει στην ταχύτερη επεξεργασία του αλκοόλ που υπάρχει στο σώμα. Στο γεύμα καλό θα είναι να υπάρχουν παντζάρια καθώς βοηθούν στον καθαρισμό του ήπατος.

Τέλος, ο διατροφολόγος μοιράζεται τέλος και μια συνταγή για το απόλυτο ρόφημα κατά του hangover: 235 ml νερό, 118 ml νερό καρύδας, χυμό πορτοκαλιού και μια πρέζα αλάτι.

Πηγή: newsbeast 

Όλη η επικαιρότητα