Ηλεία

«Συμβούλιο Αιρετών» – Πρώτος στόχος του νέου δημάρχου Πύργου, Τάκη Αντωνακόπουλου

Ακούστε το άρθρο

Το μήνυμα της συνεργασίας, της κοινής προσπάθειας, του κοινού αγώνα και του κοινού σχεδίου, για να προχωρήσει μπροστά ο τόπος, έστειλε ο νέος Δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος κατά την διάρκεια της ομιλίας του, στην τελετή ορκωμοσίας του Νέου Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου, που πραγματοποιήθηκε  στην κατάμεστη κυριολεκτικά από κόσμο, αίθουσα του Θεματικού Πάρκου Ξυστρή.

Στην θρησκευτική τελετή χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ηλείας κκ Γερμανός ο οποίος ευχήθηκε στον νέο Δήμαρχο και στα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου καλή θητεία.

Πρώτος ορκίστηκε ο νέος Δήμαρχος και στην συνέχεια οι νέοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, καθώς και οι Πρόεδροι και τα μέλη των  τοπικών Κοινοτήτων, ενώ οι εκλεγέντες με την Λαϊκή Συσπείρωση, έδωσαν πολιτικό όρκο. Ευχαρίστησε τους πολίτες αλλά και τους επίσημους προσκεκλημένους,  έκανε ιδιαίτερη αναφορά, στους γονείς του, Γιώργο και Αθανασία,   στην οικογένεια του, στην σύζυγο του Βασιλική και την κόρη του Μαρία  και στον άνθρωπο που τον θεωρεί πνευματικό πατέρα και μέντορα του, τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ κ Γερμανό.

Δημιουργία συμβουλίου αιρετών για τα μεγάλα ζητήματα του νομού μας

Αυτό που επισήμανε ο νέος Δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος, είναι ότι οι αναπτυξιακές προοπτικές του τόπου μας , μπορούν να αξιοποιηθούν μόνο με την σύμπραξη όλων των δυνάμεων του.

Για των λόγο αυτό πρότεινε την δημιουργία ενός συμβουλίου αιρετών με την συμμετοχή όλων των Δημάρχων του Νομού, των Περιφερειακών Συμβούλων αλλά και των Βουλευτών.

Ενός συμβουλίου, του οποίου ο πρώτος στόχος θα είναι η διεκδίκηση της δημοπράτησης και  ολοκλήρωσης της Ολυμπίας  Οδού, προτείνοντας μάλιστα κατά την πρώτη συνεδρίαση τους τα δημοτικά συμβούλια των δήμων, να λάβουν απόφαση για την στήριξη αυτού του κοινού για τον νομό μας αιτήματος

Θα λειτουργήσουμε στον δήμο με ένα πλατύ σχήμα συνεργασίας

Με την παρουσία σας απόψε, τιμάτε όλους τους δημότες και τις δημότισσες της πρωτεύουσας του νομού μας της πόλης του Πύργου επισήμανε ο νέος Δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος αναφέροντας : «Τιμάτε πρωτίστως την Πόλη μας. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να σας έχουμε δίπλα μας. Όταν ανακοινώθηκε το αποτέλεσμα της Β’ Κυριακής των εκλογών, ήξερα ότι μια μεγάλη δοκιμασία είχε τελειώσει.

Όμως, δεν είχα καμία αμφιβολία ότι η δύσκολη μάχη είναι μπροστά μας. Να κάνουμε πράξη τις δεσμεύσεις μας. Να αλλάξουμε αντιλήψεις και νοοτροπίες για να εκμεταλλευτούμε  Προεκλογικά, με την παράταξή μας , δεσμευθήκαμε ότι ενωμένοι μπορούμε να αλλάξουμε την πόλη μας.

Μ’ αυτή τη δέσμευση μας αγκάλιασε ο κόσμος, με αυτή τη δέσμευση εκλεχθήκαμε  και με αυτό το ενωτικό πνεύμα θα πορευθούμε στο δήμο. Είναι έξω από τη λογική μας ο διαχωρισμός των δημοτών στους δικούς μας και τους άλλους.

Προσωπικά, τη μέγιστη τιμή που μου επεφύλαξαν οι συνδημότες μου, να με εκλέξουν στο αξίωμα του Δημάρχου, την αντιλαμβάνομαι πρωτίστως ως ευθύνη.

Ευθύνη απέναντι στο σύνολο των δημοτών, που αγωνιούν για το αύριο της πόλης μας. Ευθύνη να φανώ αντάξιος των προσδοκιών που δημιούργησα.

Ευθύνη να ενώσω δυνάμεις και να συγκεράσω αντιθέσεις.

Ευθύνη να αναζητήσω συμμαχίες και να αξιοποιήσω ευκαιρίες προς όφελος των δημοτών μας.  Σας δηλώνω εξαρχής ότι όλοι μας έχουμε επίγνωση του δύσκολου έργου που μας περιμένει.

Με καθαρή σκέψη και καθαρά χέρια

Αυτό που τόνισε ο νέος Δήμαρχος Πύργου και κατά την χθεσινή του ομιλία, είναι ότι στόχος της νέας δημοτικής αρχής είναι να υπάρχει πλήρη διαφάνεια τόσο στην διακυβέρνηση του Δήμου όσο και καθαρότητα στα πρόσωπα που θα συμμετάσχουν στο δημοτικό σχήμα.

Η πρόκληση που έχουμε μπροστά μας ως νέα Δημοτική Αρχή είναι μεγάλη. Αυτό σημαίνει ότι η διαχείριση υπό την έννοια της απλής διεκπεραίωσης υποθέσεων πλέον δεν επαρκεί.

Ο Δήμος έχει ανάγκη από ένα νέο μοντέλο αυτοδιοίκησης που θα λειτουργεί με αξιοκρατία, διαφάνεια, λογοδοσία και αποτελεσματικότητα απέναντι στον δημότη.

Με τη σημερινή μέρα εγκαινιάζουμε μία μεγάλη προσπάθεια που αγγίζει τις ζωές όλων μας.  Να δημιουργήσουμε έναν Δήμο με ανθρώπινο πρόσωπο, συμπαραστάτη του δημότη, ιδιαίτερα των ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Με ασφαλείς και καθαρές γειτονιές, δημόσιους χώρους και πάρκα για τα παιδιά μας, όπως αρμόζουν σε κάθε πολιτισμένη πόλη.

Έναν Δήμο φιλικό απέναντι στον δημότη, με σύγχρονη οπτική, που θέτει κύρια προτεραιότητά του την εξυπηρέτηση των δημοτών και την αναβάθμιση της καθημερινότητάς τους.  Και επιτέλους να ανοίξουμε τον Δήμο μας στον κόσμο.Είναι καιρός να αναδείξουμε τον πολιτισμό μας, τις φυσικές ομορφιές του τόπου μας, τα ήθη και τα έθιμά μας, να δώσουμε ευκαιρίες δημιουργικής έκφρασης σε όλους και ιδιαίτερα στους νέους και τα παιδιά μας.

Οι παραπάνω άξονες είναι πέρα και πάνω από κομματικές σημαίες και προσωπικές φιλοδοξίες.

Αφορούν τις πραγματικές ανάγκες των δημοτών που ζητούν από εμάς λύσεις. Δεν τρέφω όμως, αυταπάτες. Τίποτα από όσα ανέφερα δεν μπορεί να προχωρήσει, χωρίς τη συμμετοχή, τη συστράτευση και την κινητοποίηση όλων μας.

Ξεκινάμε με ένα πλατύ σχήμα συνεργασίας

Στη δύσκολη πορεία που ξεκινούμε σήμερα, ξέρω ότι έχω πολύτιμους συμπαραστάτες την ομάδα μου, μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο.  Τους ανθρώπους που πιστέψαμε εξαρχής στις δυνατότητες της πόλης μας.  Θέλω να τους ευχαριστήσω δημόσια για την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν.  Θέλω να τους διαβεβαιώσω ότι η πόρτα μου θα είναι ανοικτή για όλους τους πολίτες .

Σαν δημοτική αρχή ξεκινάμε από μεθαύριο ένα πλατύ σχήμα συνεργασίας και όχι συναλλαγής.  Αν θέλουμε να αλλάξουμε τα κακώς κείμενα του Δήμου μας, επιβάλλεται να συνεργαστούμε και θα συνεργαστούμε. Θέλω επίσης να απευθυνθώ στον Σεβασμιότατο κ κ Γερμανό , που  υπολογίζουμε στη βοήθεια του  και τη συμπαράστασή του  για να αντιμετωπίσουμε διάφορα κοινωνικά  προβλήματα,  αλλά και για να αξιοποιήσουμε μαζί τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει στην περιοχή μας η Μητρόπολη .Ζητώ την ενεργό συμμετοχή όλων σας για να προχωρήσουμε μαζί τα έργα , που θα αλλάξουν την πόλη μας.

Είμαι πεπεισμένος ότι όλοι μαζί ενωμένοι μπορούμε να καταφέρουμε πολλά.

Σύμμαχος της πόλης μας ο Θεωρικάκος, βάζουμε μπρος για σχολή ΤΕΕΦΑ

Ιδιαίτερη αναφορά κατά την διάρκεια της ομιλίας του πραγματοποίησε  ο Τάκης Αντωνακόπουλος για τον Υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο, τον οποίο χαρακτήρισε έως έναν νέο φίλο και σύμμαχο της πόλης του Πύργου, σημειώνοντας ότι ήδη έχει ξεκινήσει μία σειρά επαφών μαζί του για να προωθηθούν σημαντικά ζητήματα της πόλης αλλά και του Νομού μας, όπως η διεκδίκηση ίδρυσης Πανεπιστημιακής Σχολής ΤΕΕΦΑ.

Ο Υπουργός  Εσωτερικών  Τάκης  Θεοδωρικάκος απέστειλε συγχαρητήρια επιστολή προς τον νέο δήμαρχο, η οποία και αναγνώστηκε  κατά την τελετή.

Στην τελετή ορκωμοσίας μεταξύ άλλων παρευρέθησαν  οι βουλευτές  Ηλείας Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, Διονύσης Καλαματιανός, οι νεοεκλεγέντες δήμαρχοι  Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης  , Αρχ. Ολυμπίας Γιώργος Γεωργιόπουλος, Ανδραβίδας Κυλλήνης Γιάννης Λέτζας,  Ζαχάρως Κώστας Αλεξανδρόπουλος, Ανδρίτσαινας-Κρεστένων Σάκης   Μπαλιούκος, ο δήμαρχος Πηνείου δεν μπόρεσε να παρευρεθεί επειδή βρισκόταν στο Άγιο Όρος, ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Παναγιώτης Μπράμος,  οι νεοεκλεγείς Περιφερειακοί Σύμβουλοι  Δημήτρης Νικολακόπουλος, Αθανασία Κουσκουρή,Μανώλης  Αγιομυργιαννάκης,  ο μουσικοσυνθέτης  Ηλιας Ανδριοπουλος,   ο Αστυνομικός Διευθυντής της Διεύθυνσης Ηλείας Ταξίαρχος Απόστολος Μαρτζάκλης,   ο  εκδότης της εφ. «Πατρίς» Λεωνίδας Βαρουξής,  o πολιτευτής Θοδωρής Βλαγκούλης ,  καθώς και εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της ευρύτερης περιοχής.

Ιδιαίτερη αναφορά στον Ηλείο μουσικοσυνθέτη Ηλία Ανδριόπουλο και στην συνεργασία που έχει ξεκινήσει μαζί του, πραγματοποίησε ο νέος Δήμαρχος Τάκης Αντωνακόπουλος επισημαίνοντας τις δυνατότητες που έχει η πόλη του Πύργου στον πολιτισμό.

Όλη η επικαιρότητα