Κόσμος

Σύμβουλος Ερντογάν: Απειλεί την Ελλάδα με πόλεμο ‘αν πατήσει πόδι στα Ίμια’

Ακούστε το άρθρο

Στο γνώριμο εμπρηστικό του ύφος, ο σύμβουλος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επέστρεψε με νέες απειλές κατά της Ελλάδας ένα 24ωρο μετά την απειλή πολέμου στην κυπριακή ΑΟΖ, δηλώνοντας ότι οι Τούρκοι θα υπερασπιστούν “μέχρι θανάτου” τις βραχονησίδες των Ιμίων.

Μιλώντας στην τουρκική τηλεόραση, ο Μπουλούτ ανέφερε: “Δοκιμάστε την αποφασιστικότητά μας. Προκαλούμε την Ελλάδα να πατήσει πόδι στα Ίμια. Αν συμβεί αυτό, εμείς θα τα υπερασπιστούμε μέχρι θανάτου από την στιγμή που θα δώσει εντολή ο Ερντογάν”.

Το απόσπασμα δημοσιοποιήθηκε στο twitter μέσω του αυτοεξόριστου στη Στοκχόλμη δημοσιογράφου Αμπντουλάχ Μποζκούρτ, όπως επισημαίνεται και η ειδική αναφορά που έκανε ο Μπουλούτ για τα Ίμια: “Προκαλεί την Ελλάδα να δοκιμάσει την αποφασιστικότητα της Τουρκίας, τολμώντας να πατήσει έστω κι ένα πόδι στα Ίμια, και προειδοποιεί ότι ο τουρκικός στρατός θα υπερασπιστεί τις βραχονησίδες μέχρι θανάτου, όταν δοθούν διαταγές από τον Ερντογάν” αναφέρει το σχετικό tweet.

Σημειώνεται ότι την Κυριακή ο Μπουλούτ είχε δηλώσει και πάλι σε τηλεοπτική συνέντευξη ότι ο υποστήριξε Ερντογάν δεν θα διστάσει να δώσει εντολή για χτύπημα στην Ανατολική Μεσόγειο εάν γίνει προσπάθεια έρευνας ή εξόρυξης στην κυπριακή ΑΟΖ.

Πηγή: NEWS247 

Όλη η επικαιρότητα