Ελλάδα

Συναγερμός για τα 29 κρούσματα κορονοϊού στην Ξάνθη!

Ακούστε το άρθρο

“Πρέπει να βρεθούν οι εστίες του κορονοϊού και να αντιμετωπιστούν” έλεγε το πρωί ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ξάνθης.

Ο κύριος Καραδέδος μιλώντας στο Open, μιλούσε για μαζικούς ελέγχους που έγιναν στην Ξάνθη αλλά και για τον συναγερμό των νέων κρουσμάτων κορονοϊού που εμφανίστηκαν στην περιοχή.

Λίγες ώρες αργότερα, θα επιβεβαιώνονταν οι φόβοι όλων, με την επίσημη ενημέρωση του ΕΟΔΥ. Από τα κρούσματα που ανακοινώθηκαν σήμερα, τα 29 είναι στην Ξάνθη!
Από πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει, τα περισσότερα εξ’ αυτών βρίσκονται στον δήμο Μύκης και στον δήμο Τοπείρου και λιγότερα στον δήμο Ξάνθης.
Πλέον, η Π.Ε. Ξάνθης φαίνεται πως ξεπερνά τα 100 επιβεβαιωμένα κρούσματα Covid-19 από την έναρξη της πανδημίας, ενώ μετρά 10 θανάτους ασθενών με κορονοϊό. Προς το παρόν δεν υπάρχει κάποια επίσημη ενημέρωση για τη λήψη νέων μέτρων στην περιοχή, σενάριο που δεν φαίνεται – τουλάχιστον για το σύνολο της Ξάνθης – να καρποφορεί.

Η Ξάνθη ωστόσο διατηρεί την αρνητική πρωτιά σε όλη την Περιφέρεια ΑΜΘ με τα περισσότερα κρούσματα κορονοϊού και μάλιστα με μεγάλη διαφορά.

Όπως χαρακτηριστικά είχε πει νωρίτερα, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ξάνθης:
“Η Ξάνθη δεν έπαψε ποτέ να δίνει κρούσματα και συνεχίζει και τώρα γεγονός που επιβάλει να αντιμετωπιστεί με πλήρη επάρκεια η υγειονομική κρίση στην περιοχή μας”, τόνισε μεταξύ άλλων ο κύριος Καραδέδος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open, διευκρινίζοντας πως τα μαζικά τεστ Covid-19 που πραγματοποιήθηκαν στην Ξάνθη είναι προς τη θετική κατεύθυνση. Διευκρίνισε ωστόσο πως δεν είναι ικανοποιημένος από το ποσοστό συμμετοχής των μουσουλμάνων κατοίκων της περιοχής στη διεξαγωγή των τεστ, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα των δειγματοληπτικών εξετάσεων.
“Πρέπει να βρεθούν οι εστίες του κορονοϊού και να αντιμετωπιστούν. Δεν γνωρίζουμε ακριβώς τον τρόπο που γίνεται η διασπορά”…
Πηγή: xanthinea, OPEN

Όλη η επικαιρότητα