Ελλάδα

Δραματική νύχτα στην Πεντέλη: η φωτιά καίει ανάμεσα σε σπίτια – Εκκενώνεται το νοσοκομείο παίδων

Σύμμαχος των πυροσβεστών, πάντως, δεν είναι ο ισχυρός άνεμος που πνέει στην περιοχή - Συγκλονιστικές στιγμές...
Ακούστε το άρθρο

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική μετά από φωτιά που ξέσπασε, το απόγευμα της Τρίτης, στο Νταού Πεντέλης.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες.

Έφτασαν οι φλόγες στο νοσοκομείο παίδων

Από το υπουργείο Υγείας δόθηκε εντολή για εκκένωση του νοσοκομείου. Απομακρύνθηκαν 36 άρρωστα παιδιά που νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο παίδων και 19 γιατροί, νοσηλευτές και διοικητικό προσωπικό.

Τα παιδιά είναι καλά στην υγεία τους. Κάποια από τα παιδιά θα διακομιστούν στο Αγλαΐα Κυριακού. Δύο από αυτά διακομίστηκαν με κινητές ιατρικές μονάδες του ΕΚΑΒ από τη ΜΕΘ του Παίδων προς το Αγλαΐα Κυριακού.

Από το Αναρρωτήριο Πεντέλης μεταφέρονται 35 παιδιά στο Ίδρυμα Μητέρα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της πυροσβεστικής ο αέρας στο βουνό κάνει συνέχεια στροβιλισμούς και γυρνάει κατευθύνσεις στην πυρκαγιά συνεχώς.

Ισχυρές δυνάμεις

Αμέσως κινητοποιήθηκαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, αποτελούμενες από 78 άνδρες, 22 οχήματα και πέντε πεζοπόρα τμήματα.

Επίσης, στο μέτωπο επιχειρούν έντεκα αεροσκάφη και πέντε ελικόπτερα.

Στο σημείο υπάρχουν διάσπαρτες κατοικίες, χωρίς ωστόσο προς το παρόν να απειλούνται άμεσα με τη φωτιά να κινείται προς Ντράφι.

Σύμμαχος των πυροσβεστών, πάντως, δεν είναι ο ισχυρός άνεμος που πνέει στην περιοχή, με τις δυνάμεις να επιχειρούν να κυκλώσουν τη φωτιά.

Σημειώνεται πως η Αττική βρίσκεται σήμερα στο Επίπεδο 4 στον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Καίγονται σπίτια

Στις φλόγες είναι πλέον τα πρώτα σπίτια στην Πεντέλη, καθώς το πύρινο μέτωπο που καίει από το απόγευμα δεν αντιμετωπίστηκε εγκαίρως.

Οι εικόνες από το Ντράφι είναι συγκλονιστικές, αφού οι φλόγες να έχουν φτάσει στις αυλές των πρώτων σπιτιών.

Στις εικόνες που μεταδίδει το OPEN φαίνονται οι φλόγες που καίνε ήδη τα πρώτα σπίτια στο Ντράφι και τους πυροσβέστες να κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να σώσουν τα σπίτια…

Εντολή εκκένωσης για το Ντράφι

Νωρίτερα, λίγο πριν τις 19:00, δόθηκε εντολή εκκένωσης στους κατοίκους στο Ντράφι, με προορισμό την Παλλήνη. Παράλληλα, εκτός του 112, στον Ντράφι άνθρωποι με ντουντούκες ενημερώνουν όσους δεν έχουν ακόμα φύγει, να εκκενώσουν άμεσα προς Παλλήνη.

Διακοπή κυκλοφορίας

Παράλληλα, λόγω της πυρκαγιάς έχει δοθεί εντολή για διακοπή της κυκλοφορίας στην περιφερειακή οδό Πεντέλης – Νέας Μάκρης, από το ύψος του νοσοκομείου 414 ΣΝΕΝ έως τη θέση Άγιος Πέτρος και στην οδό Καλλισίων και Παπαδιαμάντη προς Ντράφι.

Παράλληλα, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην οδό Δουκίσσης Πλακεντίας και Φίλωνος προς Ντράφι και στην οδό Αναπαύσεως και Κλεισθένους προς Πεντέλη.

Εκκένωση με μήνυμα του 112 και από Διώνη και Δαμάσι

Δείτε εικόνες από το σημείο

πηγή:in.gr, πρώτο θέμα

Όλη η επικαιρότητα