Κόσμος

Συναγερμός στο Λονδίνο: Αυτοκίνητο εμβόλισε σκόπιμα το όχημα της Ουκρανής πρέσβεως

Οι αστυνομικοί «γάζωσαν» το αυτοκίνητο, ακινητοποιησαν τον οδηγό και προχώρησαν στη σύλληψή του

Μεγάλη κινητοποίηση της Μητροπολιτικής Αστυνομίας στην περιοχή του Holland Park στο Δυτικό Λονδίνο έλαβε χώρα  το πρωί γύρω στις 10 (τοπική ώρα), μετά από αναφορές για πυροβολισμούς.

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας, ενώ αποκλείστηκε περιμετρικά η περιοχή. Οι κάτοικοι δόθηκε εντολή να παραμείνουν στα σπίτια τους και μακριά από τα παράθυρα, ενώ απομακρύνθηκαν οι πεζοί και τα αυτοκίνητα.

Οι πυροβολισμοί έπεσαν κοντά στην πρεσβεία της Ουκρανίας και συγκεκριμένα εναντίον αυτοινήτου που έπεσε πάνω σε ουκρανικό όχημα.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της ουκρανικής πρεσβείας, ένα αυτοκίνητο εμβόλισε σκόπιμα το όχημα της πρέσβεως, κοντά στο κτίριο της ουκρανικής πρεσβείας. Αμέσως οι αστυνομικοί πυροβόλησαν εναντίον του οχήματος και αφού ακινητοποίησαν τον οδηγό, προχώρησαν στη σύλληψή του.

Η πρέσβης Ναταλία Γκαλιμπαρένκο δεν βρισκόταν ούτε στο όχημα, ούτε εντός του κτιρίου της πρεσβείας τη στιγμή που συνέβη το περιστατικό, ενώ κανένα μέλος της ουκρανικής διπλωματικής αποστολής ή αστυνομικός, δεν υπέστησαν τραυματισμό.

Η Scotland Yard επιβεβαίωσε ότι οι αστυνομικοί άνοιξαν πυρ εναντίον οχήματος, αλλά δεν διευκρίνισε τους λόγους. Διευκρινίστηκε, ωστόσο, ότι η υπόθεση δεν χαρακτηρίζεται τρομοκρατική ενέργεια.

Μια γυναίκα που βρισκόταν σε κατάστημα κοντά στην ουκρανική πρεσβεία, δήλωσε στα βρετανικά ΜΜΕ ότι άκουσε πυροβολισμούς, ενώ η αστυνομία έσπευσε στο σημείο πάρα πολύ γρήγορα.

london1
london2

Όλη η επικαιρότητα