Ηλεία

Συναισθηματική ταλαιπωρία και οικονομική επιβάρυνση των πολίτες της Ηλείας…

Την επανεξέταση της εντολής του Εφετείου Πατρών για τη διενέργεια των νεκροψιών – νεκροτομών από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πατρών, τη στιγμή που στο Νοσοκομείο Πύργου υπηρετεί Ιατροδικαστής, ζητά ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Πύργου Ανδρέας Βγενόπουλος, λίγες ημέρες μετά το έγγραφο – βόμβα που ουσιαστικά έρχεται να βάλει σε συναισθηματική ταλαιπωρία και οικονομική επιβάρυνση τους Ηλείους πολίτες.


Μετά την αποδυνάμωση σημαντικών τμημάτων του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας από βασικές ειδικότητες γιατρών, νοσηλευτών, παραϊατρικού και βοηθητικού προσωπικού, έρχεται τώρα ένα έγγραφο που ζητά από τις Αστυνομικές Αρχές (Πυροσβεστική, Λιμεναρχεία κτλ) να ζητούν ιατροδικαστική αυτοψία και γνωμάτευση από Ιατροδικαστές της Πάτρας και όχι από την Ηλεία. «Αυτό έχει σα συνέπεια την συναισθηματική ταλαιπωρία και την οικονομική επιβάρυνση των πολίτες της Ηλείας σε μια εποχή με οικονομική εξαθλίωση», σχολιάζει ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Πύργου Ανδρέας Βγενόπουλος, σημειώνοντας μάλιστα ότι, πέρα από το δυσβάσταχτο κόστος που θα έχει η μετακίνηση μιας σωρού στην Πάτρα για τη διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής, το πιο βάρβαρο είναι η συναισθηματική ταλαιπωρία των συγγενών που θα πρέπει να τρέχουν 100 χιλιόμετρα μακριά γι? αυτή την ψυχοφθόρα διαδικασία, η οποία βέβαια δεν θα έχει τον ίδιο χρόνο περαίωσης που έχει στην Ηλεία αλλά θα είναι πιο χρονοβόρα. Ή ακόμα χειρότερα να περιμένουν οι συγγενείς, σ? ένα έκτακτο περιστατικό, να φτάσει ο ιατροδικαστής από την Πάτρα

Καμία ανοχή

Ο κ.Βγενόπουλος, στις δηλώσεις τους στην εφημ. «Πατρίς» σημείωσε πως «δε θα ανεχτούμε άλλο την αποδυνάμωση και υποβάθμιση του Νοσοκομείου μας από ιατρικό, νοσηλευτικό, παραϊατρικό προσωπικό σε εποχή που οι συνθήκες απαιτούν την ενδυνάμωσή του» και κάλεσε κάθε θεσμικό όργανο που εκπροσωπεί το Νομό Ηλείας να αναλάβει τις ευθύνες του.

Ν.Σ

Όλη η επικαιρότητα